1.9 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

24-letna smučarka Meta Horvat zaključuje tekmovalno kariero

Piše: STA, C. R.

Slovenska alpska smučarka Meta Hrovat je danes povsem nepričakovano oznanila, da pri svojih 24 letih starosti končuje tekmovalno pot. Presenetljivo vest je svojim sledilcem sporočila danes na Facebooku in Instagramu, v torek pa bo na sedežu Smučarske zveze Slovenije tudi uradno stopila pred medije.

“Odločitev, ki sem jo sprejela, je bila zagotovo ena težjih v mojem življenju, neizmerno vesela sem, da to odločitev sprejemam dokaj zdrava, koleno mi še vedno dela nekaj preglavic, a vse se bo uredilo,” je zapisala v daljšem zapisu na družbenih omrežjih.

“Nimam pojma, kaj me čaka v življenju, ampak sigurna sem, da se odpravljam na novo dogodivščino. Ne najdem besed, s katerimi bi vam lahko izkazala hvaležnost za vse izrečene spodbudne besede, včasih ste me s kavča pošteno zbodli, ampak vse to je zdaj del mene, zaradi vsega sem oseba, kakršna sem, in hvaležna sem za to. Se vidimo kmalu … v gorah, zraku, na smučeh … kjerkoli pač,” je še dodala.

V svetovnem pokalu je bila štirikrat na stopničkah, štirikrat tretja, dvakrat na domačem kranjskogorskem hribu na progi Podkoren v letih 2020 in 2021 ter dvakrat v Lenzerheideju (2018 in 2021).

Med biografskimi podatki, ki se zbirajo na uradni strani Mednarodne smučarske zveze fis-ski.com, je bil zadnji tekmovalni nastop Gorenjke odstop v drugi vožnji veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark, ki je bil 6. marca letos v Lenzerheideju v Švici.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine