16.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Zveza borcev išče člane: “Borec” Aljaž Verhovnik, rojen leta 1990, ustanavlja novo borčevsko organizacijo!

Mladi borci za “vrednote” NOB Slovenije so na spletni strani ZZB NOB objavili sporočilo, da vzpostavljajo novo mladinsko borčevsko organizacijo na nacionalni ravni. Glavni namen je krepitev in prenos vrednot NOB na mlajšo generacijo. Očitno sta se predsednik ZZB NOB Tit Turnšek in častni predsednik Janez Stanovnik odločila, da po Šiškovi Štajerski vardi okrepita svojo organizacijo še z mladimi, ki bodo nadaljevali boj za njune krvave “vrednote”. 

Pred kratkim smo prvi razkrili, da je Štajerska varda, ki naj bi jo ustanovil Andrej Šiško, dejansko podaljšana roka zveze borcev, kar dokazuje tudi posnetek, ki ga lahko pogledate v članku [Ekskluzivno&video] Poglejte si dokaz, da so partizanski in Šiškovi gverilci kolaboranti, kot so bili Nemci in partizani med drugo svetovno vojno! Posnetek je izpred predsedniških volitev lanskega leta s shoda Zveze združenj borcev za vrednote NOB, predsednik ajdovskega odbora Vilko Brus pa na njem javno in pred vsemi podpre takratnega predsedniškega kandidata Šiška, rekoč: “Vsi, ki me poznate, veste, in zvezda na moji kapi vam pove, da spoštujem vrednote narodnoosvobodilne borbe ter da se zavzemam, da te vrednote tudi uresničujemo danes in jutri. Andreja podpiram, ker sta njegovo domoljubje in njegov domoljubni program neprimerno bolj v duhu narodnoosvobodilne borbe, kot so programi vseh ostalih kandidatov.”

Ker smo mediji razkrinkali ozadje Štajerske varde, že iščejo nove člane za drugo organizacijo
Očitno pa Turnšku, Stanovniku in preostalim borcem ni dovolj le Štajerska varda, katere sporno (in pravo!) ozadje smo razkrili prav na Nova24TV, zdaj namreč novačijo še mlade bodoče borce, ki jih že naslavljajo “tovariši in tovarišice”. Primarni namen te nove mladinske organizacije bo “krepitev in prenos vrednot NOB na mlajšo generacijo. Organizacijo smo poimenovali Mladi borci za vrednote NOB Slovenije, vanjo pa se lahko vključijo osebe v starosti med 15 in 29 let, ki sprejemajo vrednote NOB in program delovanja borčevske organizacije”, so zapisali na svoji spletni strani.

“Neizpodbitno dejstvo je, da je samostojna Slovenija skovana na temeljih partizanskega odporniškega gibanja v NOB, in da brez organiziranega odpora Osvobodilne fronte, ki si je izborila pravico do samoodločbe, ne bi bilo niti slovenskega naroda, kaj šele samostojne Republike Slovenije. Mladi bomo lahko gradili domovino le na trdnih temeljih preteklosti, zato moramo ohraniti vrednote NOB, saj so le-te aktualne v vsakem času!” pa v vabilu vsem “mladim tovarišem in tovarišicam” zavaja generalni sekretar ZZB NOB Aljaž Verhovnik, ki je hkrati tudi predsednik mladinske komisije ZZB NOB Slovenije. Sicer pa – borec pa tak, ko je komaj “prilezel iz plenic”. Rojen je namreč leta 1990.

Aljaž Verhovnik in komunistični poglavar Milan Kučan (Foto: Facebook)

Mladi borci kot ovaduhi za Turnška, Stanovnika in Kučana
Verhovnik v svojem vabilu razkriva, da imajo mladi borci “pomembno” nalogo – “spremljati družbeno-ekonomske razmere in položaj mladih v družbi ter kritično presojati in si aktivno prizadevati za izboljšanje položaja mladih”. Kot si lahko mislimo, pa potem svoje “ugotovitve” dostavijo do komunističnih poglavarjev Kučana, Turnška in Stanovnika. Zgornjo izjavo sicer Verhovnik kasneje omili, češ da je članstvo pri mladih borcih tudi priložnost za “aktivno preživljanje prostega časa, z možnostjo pridobivanja bogatih izkušenj za prihodnost”. Torej verjetno takega časa, kot Šiškovi borci – na svežem zraku, oboroženi, za levičarske vrednote …

M. S./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine