13 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Županu Radelj ob Dravi in vidnemu članu SD Alanu Bukovniku dokazana korupcija – plačati bo moral globo!

Župan občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik iz stranke SD, ki ji predseduje magister prašičjeslovja Dejan Židan, je spoznan za storilca koruptivnih dejanj in mora plačati globo in sodno takso.

 

Bukovnik je v začetku februarja pogorel v zahtevi za sodno varstvo zoper Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK), sodba Okrajnega sodišča v Slovenj Gradcu je po naših zanesljivih informacijah pravnomočna. In če Bukovnik, ki ga je zastopala Irma Pavlinič Krebs, nekdanja ministrica stranke Gregorja Golobiča Zares, takse v višini 120 evrov ne bo poravnal do začetka marca, jo bo sodišče prisilno izterjalo.

Prekrškovni organ KPK je spoznal Bukovnika za storilca prekrškov po 10. alineji prvega odstavka 77. člena zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, po katerem se z globo od 400 do 1.200 evrov kaznuje fizično osebo, ki “v prijavo o premoženjskem stanju iz 42. in 43. člena tega zakona ali v njene dopolnitve ne vpiše potrebnih podatkov ali vpiše lažne podatke”. Bukovnik je kot župan Radelj zakon kršil kar trikrat. Prvič leta 2016, ko je kot župan podpisal sofinanciranje Športnega društva Klošter, katerega zakoniti zastopnik je bil. Drugič, ko je, tudi leta 2016, kot župan podpisal financiranje Združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Radlje ob Dravi, katerega zastopnik je bil. Tretjič pa še leta 2017, ko je kot župan ponovno podpisal financiranje Združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Radlje ob Dravi, katerega zastopnik je bil.

Članek si lahko v celoti preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine