22.2 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

Župan občine Škocjan: Žal trije podpisani sporazumi z ministrstvom za infrastrukturo stojijo

Piše: Moja Dolenjska

V času zdajšnje vlade oz. vladajoče koalicije (Gibanje Svoboda, SD in Levica), v zadnjih dveh letih, so na ministrstvu za infrastrukturo zaustavili že zastavljene infrastrukturne projekte, izvajanje nekaterih pa sploh ni več predvideno. Odpovedani so tudi nekateri projekti, sofinancirani iz EU sredstev. Na drugi strani pa je razvidno, da vlada načrtuje izredno drage prenovo oziroma nadgradnje železniških postaj na Jesenicah, v Ljubljani in Novi Gorici.

Razpisov za pridobitev nepovratnih sredstev iz evropskih skladov zdajšnja vlada še sploh ni objavila.

Čeprav v vladi zavajajo, da so pri investicijah (domnevno) zelo uspešni, pa na težave opozarjajo tudi v občinah, kjer so načrtovane investicije zaustavljene.

Po navedbah Dolenjskega lista je župan Kapler še povedal: Žal trije podpisani sporazumi z ministrstvom za infrastrukturo stojijo: gre za krožišče v Škocjanu, krožišče v Dolnji Stari vasi ter za pločnik ob državni cesti od Škocjana do Stare Bučke.

“Smo zelo razočarani, da do realizacije ne pride, saj so bili projekti recenzirani, vanje smo dosti vložili ne smejo čakati v nedogled. Žal se je tempo vlaganj v obnovo regionalnih cest zaustavil,” je na novinarski konferenci še povedal župan Kapler.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine