22.4 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Župan Ilirske Bistrice Emil Rojc: Stranka SD se ni distancirala od protestov, kjer sodelujejo črnosrajčniki in fašisti

“Emil komentarji ti jasno kažejo kam spadaš. Srečno,” so besede vidnega člana SD Miloša Pavlice strankarskemu kolegu in županu Ilirske Bistrice Emilu Rojcu. Ta mu odgovarja: “Dragi Miloš, pred več kot letom dni me je moja stranka umestila med fašiste samo zato, ker sem se javno zavzemal za spoštovanje zakonodaje Republike Slovenije“.

 

Župan Ilirske Bistrice Emil Rojc je postal trn v peti tudi vplivnemu predstavniku SD in človeku blizu Milana Kučana Milošu Pavlici, ki ga je odkrižal, ker ima drugačna prepričanja od stranke, ki ne spoštuje zakonodaje, podpira škodljive migracije in se udeležuje petkovih shodov, kjer grozijo s smrtjo in nastopajo celo črnosrajčniki.

Rojc mu na Facebooku odgovarja, da ga je njegova stranka, pred več kot letom dni umestila med fašiste samo zato, ker sem se javno zavzemal za spoštovanje zakonodaje Republike Slovenije. “Za vas sem postal fašist še preden se je naš protestni shod sploh začel in še preden je kdor koli vedele kaj bodo tisti, ki bodo protestnike nagovorili povedali. Na tem protestu ni NIHČE izrekel niti ene besede, ki bi pozivala k rasni nestrpnosti ali kakršni koli drugi nestrpnosti do drugih ljudi.”

Stranka se ni distancirala od protestov, kjer sodelujejo črnosrajčniki in fašisti

Nato Rojc zapiše, da smo sedaj priča protestom v Ljubljani, na katerih se protestniki slačijo, valjajo po ulicah, grozijo s smrtjo, paradirajo skupaj z zamaskiranimi črnosrajčniki in napadajo policijo. “Med temi protestniki so tudi naši člani,” izpostavi župan Ilirske Bistrice in doda, da ni nikoli zasledil, da bi kogarkoli od njih stranka SD obsodila ali označila za fašista, čeprav je grožnja s smrtjo nedvomno znak fašizma.

Antifa v Ljubljani na protestih. (Foto: družbena omrežja)

“V trenutku, ko boš ponovno podvomil v mojo pripadnost socialni demokraciji se zamisli ali je cilj naše stranke skrb za lastnega človeka ali podpora črnosrajčnikom. Tudi tebi želim srečno.“

Rok Krajnc

Zadnje novice

Sorodne vsebine