12.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Župan Ilirske Bistrice Emil Rojc: Otrok v teh letih ni sposoben lagati zaradi političnih interesov kogarkoli!

“Ni prvič, da sem na spletu naletel na nesramno namigovanje in tudi direktne obtožbe, da si je deklica, ki je prijavila policiji, da so jo neznanci na Žabovici v Ilirski Bistrici obmetavali s kamenjem, zgodbo izmislila. Z otrokom sem se osebno pogovoril in ji verjamem,” je župan Ilirske Bistrice Emil Rojc na socialnem omrežju Twitter odgovoril na hude obtožbe, da si je kamenjana deklica zgodbo kar izmislila.

 

Čeprav obveščevalne službe ocenjujejo, da se v Evropi trenutno nahaja približno 800 tisoč “duhov”, torej ljudi, ki so na evropsko celino stopili nezakonito, nimajo dokumentov in uradno ne obstajajo, je mnogo takih, ki se še vedno nočejo sprijazniti z dejstvom, da nezakonitih migrantov kar mrgoli in da z njihovo prisotnostjo narašča število kaznivih dejanj. Glede na to, da se iz državljanov delata norca tako premier Marjan Šarec kot tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, s tem, ko se sprenevedata, kako naj bi bila Slovenija varna država, je žalostno, da obstajajo tudi posamezniki, ki so tako ugrabitev Belokranjca kot tudi zdaj kamenjanje deklice označili kot lažna. Predvsem slednje je razjezilo župana Ilirske Bistrice Emila Rojca, ki se je z deklico po napadu pogovoril in ji brezpogojno verjame.

Rojc je v sredo dopoldan preko družabnih omrežij izpostavil, da ni prvič, da je na spletu naletel na nesramno namigovanje in tudi direktne obtožbe, da si je deklica, ki je prijavila policiji, da so jo neznanci na Žabovici v Ilirski Bistrici obmetavali s kamenjem, zgodbo izmislila. “Z otrokom sem se osebno pogovoril in ji verjamem. Preprosto zato, ker otrok v teh letih ni sposoben lagati zaradi političnih interesov kogar koli,” poudarja Rojc.

Problem z nezakonitimi migranti imajo vsi občani ne glede na politično usmerjenost

Rojc ob tem poudarja, da ve tudi, da starši nimajo povezave z nobeno politično stranko. “Problem, ki ga imamo v občini zaradi nezakonitih migrantov, ni vezan na levo ali desno orientirane volivce, ampak je problem, ki ga imamo vsi občani ne glede na politično usmerjenost. Ni rešitev v tem, da si zatiskamo oči in se tolažimo v smislu, saj ne more biti res, ker na problem opozarjajo predvsem tisti, s katerimi se v načelu politično ne strinjamo. Tako v Sloveniji kot v Evropi sedimo vsi na ‘isti ladji’, levi in desni,” je prepričan Rojc. 

Ni prvič, da sem na spletu naletel na nesramno namigovanje in tudi direktne obtožbe, da si je deklica, ki je prijavila policiji, da so jo neznanci na Žabovici v Ilirski Bistrici obmetavali s kamenjem, zgodbo izmislila. Z otrokom sem se osebno pogovoril in ji verjamem. 1/2

— Emil Rojc (@RojcEmil) June 12, 2019

Policisti potrdili prijavo napada na 11-letno deklico

Ob tem je nujno poudariti, da so slovenski policisti  potrdili, da so v četrtek, 6. junija popoldne, dobili prijavo napada na 11-letno deklico, v katero naj bi migranti metali kamne. Poročali smo, da je do napada prišlo, ko se je deklica čez Žabovico vračala domov s kolesom. Pri mostu je bila skupina migrantov, ki jo je pričela obmetavati s kamenjem in jo dvakrat zadela v roko. Deklica je zbežala k prijateljici, njeni starši pa so poklicali policijo. Na žalost pa policisti ilegalnih migrantov, kljub pregledu celotnega širšega območja, tudi s pomočjo službenega psa, niso več našli.

Tudi v primeru ugrabitve 79-letnega Belokranjca Mirka Moravca, ki so ga ugrabili in zvezali nezakoniti migranti, so se pojavili takšni, ki so se iz ugrabitve norčevali. Med njimi je bila še posebej glasna kontroverzna novinarka RTV SLO Eugenija Carl, ki si je celo drznila namigovati, da je Moravec odigral le vlogo v osnovnošolsko napisanem scenariju. Na družabnem omrežju Facebook je namreč zapisala: “Meni ta zgodba o ugrabitvi niti pod razno ne drži vode.” Daleč od tega, da se je ustavila le pri tem, saj ga je žaljivo označila za državljana XY.

Takole je Carlova dvomila o pristnosti izjav 79-letnega Mirka Moravca in se iz njega norčevala.

Rojc se požvižga na sprenevedanje stranke SD

Rojc nedvomno spada med župane, ki si kljub stališču stranke SD, ki velja za zagovornico migracij, ne pusti dirigirati pri izrekanju stališč, ki so povezana s problematiko v njegovi občini. Večkrat je že poudaril, da občina Ilirska Bistrica zelo občuti negativne vplive nezakonitih migracij, ki so posledica premajhnega števila policistov na slovensko-hrvaški meji. Ravno iz tega razloga je bil začuden nad informacijo, da naj bi slovenski policisti pomagali varovati mejo ob Italiji. Kdor želi videti, se lahko ob sprehodu skozi občino na lastne oči prepriča, da je Ilirska Bistrica naravnost prepredena z odpadki, ki jih za sabo puščajo nezakoniti migranti, redkost pa niso niti vlomi v objekte. Nič čudnega ni, da se ljudje ne počutijo več varne, saj vse od jeseni 2015, ko je izbruhnila migrantska kriza, na lastni koži čutijo spremembe, ki pa so daleč od pozitivnih.

Foto: Občina Ilirska Bistrica

Namesto da bi zaradi takšnih napadov zazvonili vsi alarmi, da bi se problemi pričeli reševati, pa je očitno lažje na laž postaviti vsakogar, ki si drzne spregovoriti o kaznivih dejanjih, ki jih povzročajo migranti. Dokler bodo v državi obstajali takšni posamezniki, ki bodo molčali in se norčevali iz resničnih problemov, do tedaj ne bomo varna država v praksi.

H. M.

Zadnje novice

Sorodne vsebine