28.3 C
Ljubljana
četrtek, 17 junija, 2021

Žrtve komunističnega režima so prizadete zaradi škandalozne izjave Fajonove: “Denar, pohlep in nepoštenost so tisto, kar te lopove drži skupaj!”

Zloglasna levičarska evropska poslanka Tanja Fajon si je na zborovanju v Cerju v nedeljo privoščila nekaj grdih laži, med drugim je v svojem govoru skušala ustvariti vtis, da pri nas komunizem ni bil tako hud kot v nekaterih drugih vzhodnoevropskih državah. “Če bi Fajonova sama doživela to, kar je doživelo na tisoče ljudi pri nas, v Sovjetski zvezi pa na milijone … Javno je že namreč znano, da so pomorili do 15 tisoč vrnjenih pripadnikov slovenske narodne vojske. Samo Barbarin rov naj pogleda, a ženska ne pomisli na to, da so bile tam otroške kite,” je besede Fajonove komentirala politične zapornica Lidija Drobnič, statistika pa kaže, da nikjer na svetu po 2. svetovni vojni niso izvensodno pobili toliko ljudi, kot ravno v Jugoslaviji. Izjave, kot je ta od Fajonove, so prizadele tudi žrtev komunističnega režima Iga Grudna.

 

Zloglasna levičarska evropska poslanka iz vrst stranke Socialni demokrati, pravne naslednice Zveze komunistov Slovenije, Tanja Fajon je bila slavnostna govornica na tradicionalnem zborovanju za mir na Cerju in je s svojim govorom ponovno sprožila val zgražanja. “Še pomembneje pa je, da teh napak v sedanjosti ne ponavljamo, saj s tem ponavljamo zgodovino. Nikakor in nikoli pa ne smemo privoliti v poskuse, da bi stanje v Sloveniji med letoma 1945 in 1990 prikazovali enako, kot je bilo v Sovjetski zvezi, Romuniji in Vzhodni Nemčiji. In ne smemo dovoliti, da bi prek tega obdobja razvrednotili narodnoosvobodilni boj kot boj proti okupatorju in rehabilitirali kolaboracijo,” je med drugim povedala.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine