20.4 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Zopet skromen Božič za upokojence

Reciklirani vladi z nadvlado Levice se predlog Slovenske demokratske stranke, ki smo ga zapisali v naš program pred državnozborskimi volitvami, da bi upokojenci z najnižjimi pokojninami dobili božičnico, ni zdel primeren in tako tudi letos slovenski upokojenci ostajajo brez božičnice.

V Slovenski demokratski stranki smo pred državnozborskimi volitvami obljubili božičnico za upokojence z najnižjimi pokojninami v višini 500 evrov. A ker je na oblasti reciklirana vlada z nadvlado Levice, bodo slovenski upokojenci tudi letos ostali brez nje.

»Moje osebno mnenje je, da je dobro, da ljudem omogočimo človeka vredno življenje…,« je na eni od novinarskih konferenc dejal Marjan Šarec, ob tem pa pozabil, da še vedno ogromno slovenskih upokojencev živi z manj kot 500 evri pokojnine, kar niti približno ni znesek, ki je določen kot minimum za preživetje ene osebe.

Čeprav je v koalicijski pogodbi zapisano, da se bo neto odmerni odstotek za 40 let pokojninske dobe postopno določil v višini najmanj 63 %, je koalicija petih strank zavrnila predlog Slovenske demokratske stranke, da bi se neto odmerni odstotek za polno dobo 40 let postopoma v petih letih povišal na 63 %, in sicer vsako leto po 0,55 %. 

Ob tem se postavlja vprašanje, čemu trenutna manjšinska vlada zapisuje v koalicijsko pogodbo obljube, ki se jih ne držijo. Bo tudi sedanja koalicija pozabila na slovenske upokojence, tako kot so to storile prejšnje leve koalicije, ki so v zadnjih desetih letih povprečno zvišale pokojnine za borih 93 centov?

Vir: sds.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine