12 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Zmaga ministra Aleša Hojsa: Odlok o omejitvi gibanja prestal ustavno presojo

Ustavno sodišče je Vladi Republike Slovenije naložilo, naj preveri upravičenost odloka o prepovedi gibanja med občinami. “Odlok o omejitvi gibanja je prestal presojo ustavnega sodišča. Ravnali smo prav. Del, ki je zadržan, ni problematičen. Vlada bo pač periodično ugotavljala, ali je izvajanje odloka še potrebno in ga kot nalaga US podaljševala ali preklicala,” se je na odločitev Ustavnega sodišča odzval notranji minister Aleš Hojs.

 

Ustavno sodišče je danes odločalo o odloku o prepovedi gibanja med občinami in zadržalo del odloka o omejitvi gibanja in vladi naložilo, da mora takoj po prejetju sklepa in nato vsaj vsakih sedem dni preverjati upravičenost ukrepov iz odloka. Ob upoštevanju strokovnih razlogov mora nato ukrepe podaljšati, spremeniti ali odpraviti, o tem pa obvestiti javnost.

Z odločitvijo je zadovoljen tudi notranji minister Aleš Hojs, saj je odlok prestal ustavno presojo. “Ravnali smo prav,” je dejal in dodal, da je del, ki je zadržan, neproblematičen, saj bo vlada periodično ugotavljala, ali je izvajanje odloka še potrebno in ga kot nalaga ustavno sodišče podaljševala ali preklicala.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine