22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Zima na Obali radodarna: hoteli niti v času zimskih počitnic ne samevajo

V času zimski počitnic so med najbolj zaželenimi smučarske destinacije, a kljub temu hoteli v slovenski Istri niti v teh dneh ne samevajo. Hoteli so sicer trenutno še daleč od polne zasedenosti, a denimo v piranski občini beležijo za petino višjo zasedenost kot v enakem obdobju lani. Več hotelirjev ponuja tudi posebne ponudbe za družine.

 

V hotelih občine Piran so tako od prejšnje sobote zabeležili približno 13.000 nočitev, kar je za petino več kot lani v enakem obdobju, so za STA pojasnili v Turističnem združenju Portorož.

Hoteli so pričakovano najbolj zasedeni predvsem ob koncih tedna. Tako je bila najvišja zasedenost minulo soboto, ko so bili odprti hoteli zasedeni približno 80-odstotno. V Portorožu in Piranu v času zimskih počitnic prevladujejo domači gosti, ki so ustvarili okoli 60 odstotkov vseh nočitev, sledijo pa jim Italijani in Avstrijci.

Večina portoroških hotelov ima v času počitnic tudi posebne ponudbe za družine.

V Izoli je bila večina hotelov do nedavnega zaprtih, kljub temu pa zasedenost ob letošnjih počitnicah po podatkih Turističnega združenja Izola bistveno ne odstopa od lanskega oz. od prejšnjih let.

Hotelska zasedenost med zimskimi počitnicami bo v Izoli tako povprečno med 70- in 80-odstotna, prevladovali pa bodo domači gostje. Tudi v tem ribiškem mestu so nekateri hotelirji za čas počitnic pripravili posebne ponudbe za družine.

Obisk v Izoli in slovenski Istri nasploh pa bo po pričakovanjih ta konec tedna povečan tudi na račun mednarodne kolesarske dirke, ki jo Izola gosti to v nedeljo.

V januarju so v Izoli ob približno enakem številu nočitev (3821) kot lani zabeležili povečano število prihodov, in sicer nekaj več kot 1200. Največ, okoli polovica, je bilo domačih gostov, sledili so jim Italijani, Avstrijci in Hrvati.

Tudi v koprski občini vsi hoteli ne obratujejo, med tistimi, ki so odprti, pa se zasedenost giblje med 30 in 50 odstotki, so za STA navedli v Turistični organizaciji Koper. K večjemu obisku tudi družin z otroki v prihodnjih dneh in tednih pa bo bržkone prispevalo bogato pustno dogajanje v okviru Istrskega karnevala. Tako bo Koper v soboto, 2. marca, popoldne gostil tradicionalno pustno povorko, še pred tem pa bodo v Taverni pripravili tudi pustni program za otroke.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine