2.1 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Žiga Stupica za Časnik: “Početje dr. Pogorelca in stranke je napačno. (…) Člani in simpatizerji stranke NSi se bodo morali z napačnim početjem soočiti.”

»Početje dr. Pogorelca in stranke je napačno. Svojo silo namreč namenja v otežitev položaja velike in zaslužene zmagovalke volitev v državni zbor 2018. Namesto, da bi nemudoma (!) iskreno čestitali, se zavezali k zavezništvu, z vsemi napori v nujno pomoč za oblikovanje vsesplošno demokratične vlade. Zoper to je potrebno podati ugovor vesti,« piše Žiga Stupica na portalu Časnik (TUKAJ). Komentar je odziv na zadnjo izjavo Janeza Pogorelca, ki upa, »da bo slovenska politika vzdržala v bojkotu Janše«.

Stupica se sprašuje, ali je stranka NSi volilni zmagovalki izrekla iskrene čestitke, svojo polno zavezanost za pomoč pri oblikovanju splošno demokratičnega zavezništva in absolutno pomoč pri naporih za oblikovanje vlade splošno demokratičnega pola? »Odgovor je, ne,« piše Stupica in nadaljuje: »Namesto takojšnje pomoči, zavezništva in nujne pomoči je dr. Janez Pogorelec, visok vladni in izvršilni funkcionar stranke NSi, uveljavil bojkot oblikovanja splošno demokratične vlade: ´Upam, da bo slovenska politika vzdržala v bojkotu Janše in tudi svoji stranki bi priporočil, da se mu pridruži´.«

»Za nami je (…) desetletje zelo neugodnih okoliščin zoper stranko SDS. Okoliščin, ki nikakor niso bile v enako breme stranki NSi. Državo – vsem na očeh – zaznamuje sinergija protipravnih udarov v navedeno stranko in njenega prvaka. Od leta 2008 potekajo z neutemeljeno uporabo pooblastil oseb zakonodajne, izvršilne in sodne veje oblasti, ob podpori državnih medijev. V tej sinergiji so prizadeli delovanje splošnih mehanizmov oblasti te države. Čeprav gre za napad zoper eno stranko, zloraba učinkuje na vse ostale osebe in njihove zadeve zaradi načela enakosti pred zakonom, s tem pa na celotno državo,« piše Stupica in opozarja, da Pogorelec od svojih izjav (denimo, da Janša ni politični zapornik, ampak politik v zaporu) ni nikoli odstopil, ampak jih je ponavljal.

»Početje dr. Pogorelca in stranke je napačno. Svojo silo namreč namenja v otežitev položaja velike in zaslužene zmagovalke volitev v državni zbor 2018. Namesto, da bi nemudoma (!) iskreno čestitali, se zavezali k zavezništvu, z vsemi napori v nujno pomoč za oblikovanje vsesplošno demokratične vlade. (…) Člani in simpatizerji stranke NSi se bodo morali z napačnim početjem soočiti. Nato pa v sebi uveljaviti ugovor vesti. In se prostovoljno odločiti za naporov polno pot v pomoč zmagovalki volitev. Slednja namreč, v nastalih okoliščinah, vsako pomoč nujno potrebuje,« še piše Stupica in zaključi:

»Kajti po 19.00 uri dne 3. 6. 2018 se je bitka t. i. levice zoper stranke in gibanja vsesplošno demokratičnega pola za izid na jesenskih lokalnih volitvah, ki bodo 18. 11. 2018, že začela.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine