8.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Židanu obrnil hrbet celo njegov zaveznik Olaj: “Kaj naredijo podpisi za vsako ceno pod koalicijsko pogodbo!”

Vsebina koalicijske pogodbe Šarčevega šesterčka očitno ne straši samo slovenskih podjetnikov, ampak tudi pripadnike koalicijskih strank. Dušan Olaj, ki je na listi stranke SD kandidiral za poslanca državnega zbora, je namreč na družabnem omrežju Twitter poleg zapisa, da je Akrapovič bilančni dobiček preusmeril v bolj predvidljivo okolje, kritično zapisal: “Kaj naredijo podpisi za vsako ceno pod koalicijsko pogodbo!”

 

Dušan Olaj, lastnik in direktor Duola, je v času predvolilne kampanje veljal za Židanovega kandidata za gospodarskega ministra. Kmalu pa se je pokazalo, da je prvak SD Dejan Židan tisti, ki je neuspešno poskušal spodnesti stolček dosedanjemu ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku. Glede na to, da je Olaj javno izrazil nestrinjanje s podrejanjem Židana novi koaliciji, ki ji diktira skrajna Levica, je očitno, da je celo on pričel obračati hrbet in se zgražati.

Olaj je v enem izmed intervjujev na strani stranke SD zapisal, “da ima občutek, da se za večino podjetij svet konča na hrvaški meji, italijanski, madžarski meji ali na morju. Ne upajo, ne znajo, ne zmorejo iti v svet ali pa živijo v tisti osnovni coni udobja, ko si rečejo ‘čemu je tega meni sploh treba, saj imam tukaj dovolj; dovolj mi je, ne potrebujem več’. Torej ne iščejo nečesa več. Tisto, kar imajo, kar jim omogoča preživetje (pa pustiva zdaj ob strani vprašanje, na kakšni ravni je to preživetje), s tistim so zadovoljni”. Glede na njegovo razmišljanje in odziv na Akrapovičevo izjavo, da so lastniki družbe Akrapovič sprejeli sklep o izplačilu celotnega zadržanega bilančnega dobička v višini nekaj več kot 32 milijonov evrov, je očitno, da se strinja z opažanjem, da situacija v Sloveniji že dlje časa “eskalira v negativno smer”.

Že pred volitvami so najboljši slovenski podjetniki predsednike strank opozarjali na težave, s katerimi se soočajo pri poslovanju in na poti do gradbenih dovoljenj. Medtem ko je Joc Pečečnik izpostavil, da je naša država ugrabljena, saj jo vodi birokratska mafija, je Boscarol poudaril, da zgolj ena tretjina ljudi polni proračun, drugo tretjino namreč predstavljajo upokojenci, tretjo pa javni uslužbenci in brezposelni, ki so financirani iz denarja slovenskih davkoplačevalk in davkoplačevalcev. Ravno zato bi moral biti fokus države usmerjen na prvo skupino, a očitno tega koalicijski šesterček ni dojel.

Židan pred volitvami zaskrbljen, sedaj pa …

Glede na to, da je Židan na soočenju s podjetniki dejal, da se bo kriza slej kot prej ponovila, “zato je potrebno govoriti o tem, kaj naj politika naredi, da se leto 2008, ko se je začela zadnja večja gospodarska kriza, ne bo ponovilo”, se človek vpraša, kako je mogoče, da se je prodal za prestižno funkcijo predsednika Državnega zbora RS in za tri ministrska mesta, in sicer na področju kulture, izobraževanja, znanosti in športa ter pravosodja. Glede na to, da je SD kot druga največja koalicijska stranka iztržila enako število ministrstev kot Bratuškova s petimi poslanci, je očitno, da se je pod koalicijsko pogodbo res podpisala za vsako ceno. Upamo lahko, da ne bomo na račun tega končali kot Venezuela, kjer ljudje dobesedno životarijo.

H. M./Nova24TV

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine