4.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Židanovi Socialni demokrati izrazili trdno podporo globalnemu dogovoru ZN o migracijah

Predsedstvo SD je včeraj sprejelo sklep o jasni podpori globalnemu dogovoru Združenih narodov za varne, učinkovite in dolgoročne migracije (GSM), ki ga nameravajo sprejeti v okviru ZN decembra v Marakešu. V SD pričakujejo, da bo Slovenija v Maroku zastopana na visoki politični ravni. V nadaljevanju objavljamo demanti na vse laži, ki so jih ob tem lansirali v javnost.

Socialni demokrati so v sporočilu za javnost po sestanku v Ljubljani, kot poroča STA, izpostavili, da vztrajajo, “da lahko globalne izzive rešujemo samo skupaj”. Ob predpostavki, da se to skupno reševanje nanaša na meddržavno sodelovanje, se moramo strinjati. Problem je v tem, da se pristopi razlikujejo.

Pristop, ki ga zagovarja vsak človek, ki premore vsaj ščepec zdrave pameti, je, da res skupaj v sodelovanju z drugimi državami naslovimo problem, ki ga predstavljajo nenadzorovane migracije. Začenši z zavarovanjem schengenske meje ter nato nudenjem humanitarne pomoči državam, iz katerih prihajajo migranti. Nikakor pa ni rešitev migrantske krize in ilegalnih migracij, da enostavno sprejmemo vse migrante. S tem nismo rešili problema, samo povečali smo ga.

 

Celoten članek je dostopen tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine