13 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Židan zavrnil sodelovanje z Janšo in nadaljuje s politiko izključevanja: “Od nekoč (samo)obetavne SDP bo na koncu ostala le še skrajna Levica,” v odgovoru poudarja Janša!

Zmagovalec državnozborskih volitev Janez Janša se je na družabnem omrežju Twitter odzval na odklonilen odgovor stranke SD glede povabila k pogovorom o možnem usklajevanje koalicijske pogodbe. “Odgovor veliko pove o stranki SD, do konca ujeti v ideološke plašnice. Od nekoč (samo)obetavne SDP bo na koncu ostala le še skrajna Levica,” je poudaril Janša, ki je včeraj napovedal sodelovanje in pogovore z vsemi parlamentarnimi strankami.

Janša je po pogovoru s predsednikom republike Borutom Pahorjem uresničil napovedi in k usklajevanju programov za koalicijo povabil vse stranke. V vabilu je predlagal, da bi se v ponedeljek, 16. junija, in v torek, 17. junija, sestali na pogovorih, kjer bi preverili, ali obstaja načelna pripravljenost za usklajevanje programov za koalicijo, torej ali potencialni partnerji podobno gledajo na ključna vprašanja, ki jih je treba reševati v tem mandatu, in ali imajo na voljo dovolj kakovostnih kadrov za opravljanje vladnih nalog.

 

Celoten članek lahko preberete tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine