17 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Zdravstveni sistem je na psu! Če želite spremembe na bolje, pridite in to zahtevajte v četrtek ob 17. uri na Prešernovem trgu!

Stanje v slovenskem zdravstvu je naravnost katastrofalno. Čakalne dobe se daljšajo, preplačuje se dobavitelje zdravstvene opreme in materialov, zvišujejo se cene zdravstvenih storitev. Medtem ko se Šarčeva vlada v korist organiziranega kriminala v zdravstvu spreneveda, na letni ravni izgubljamo nekaj 100 milijonov evrov. Ravno zato je potreben protest Rešimo Slovenijo, ki bo v četrtek, 10. oktobra 2019, ob 17. uri na Prešernovem trgu, kjer bo ljudstvo končno spregovorilo in dalo jasno vedeti, da ima dovolj norčevanja na račun denarja davkoplačevalcev!

 

Po besedah vrhunskega kirurga in poznavalca razmer v slovenskem zdravstvenem sistemu dr. Blaža Mrevljeta zdravstvo predstavlja enega največjih podsistemov v državi. “To kompleksnost pa eni strani uporabljajo kot izgovor in orodje, da ljudje ne bi razumeli bistva. Zgodba žilnih opornic je tukaj odkrila, kakor poteka v zdravstvu organiziran kriminal.”

Rezultati ropanja zdravstva s strani organizirane skupine ljudi pa so: nobena bolnišnica ni bila obnovljena, nobena cena se ni znižala, čakalne vrste se podaljšujejo, ljudje pa umirajo. Za takšno politiko do zdravstva so odgovorne različne frakcije bivše komunistične partije, meni dr. Mrevlje, “ki se malo prepleskajo in preoblečejo, zato da se to vse skupaj vzdržuje. Če bi bil namen tistih, ki dejansko iz grmovja to državo vodijo, dober, potem bi po 30 letih danes Slovenija bila moderna država srečnih, zadovoljnih ljudi, ki bi radi hodili v službo, z veseljem vzgajali svoje otroke, se ne ukvarjali z zbiranjem zamaškov za otroke v stiski, ampak tega pač ni, zato jaz rečem temu primitivna balkanska skorumpirana psihopatija tranzicijske medicine”.

Foto: STA

Vse pa bo še naprej ostalo isto, če se ljudje ne bodo zavedali, da v zdravstvu vlada katastrofa. Protest Rešimo Slovenijo bo organiziran z namenom, da ljudje dojamejo in spregledajo, kdo so tisti, ki na račun milijonov kupujejo jadrnice in vikende ter si bogatijo račune v Švici, kdo pa tisti, ki želijo spremembo v korist vseh državljanov Republike Slovenije. Vsi namreč, ne glede na politično pripadnost, kdaj potrebujemo zdravniško pomoč, do primerljivega zdravstva v Evropi pa se lahko čez 10, 20 let dokopljemo le, če bomo znali zaustaviti krajo na stotin milijonov.

Marjan Šarec in Zoran Janković (Foto: YouTube)

Anomalije in izjeme le za prvorazredne
Ni pa samo slovensko zdravstvo tisto, kjer je treba narediti red. V naši državi je namreč treba zaščititi ustavni red, preveč je anomalij, izkoriščajo se luknje v zakonih, a se tega ne sankcionira. Protest bo namenjen temu, da se opozori na izjeme, ko si nekateri privoščijo več, zaradi tega pa prihaja do delitve na prvo- in drugorazredne. Zaradi vladajoče levičarske garniture prihaja do nespoštovanja odločbe ustavnega sodišča glede financiranja zasebnih šol, vrste primerov kršenja človekovih pravic, kot se je dogajalo v primerih Franca Kanglerja in Janeza Janše, kakor tudi do malverzacij pri tretji razvojni osi, delavcih migrantih, do odpisa dolgov družini ljubljanskega župana Zorana Jankovića v vrednosti 45 milijonov evrov, nezakonitega kadrovanja v Telekomu, Sodu in preostalih državnih podjetjih, afere Westinghouse in zaposlitve Šarčeve znanke N. H. na Sovi.

Glede na to, da smo navadni državljani prepuščeni sami sebi, ne čudi, da se protestu iz dneva v dan pridružuje vedno več gibanj in civilnih iniciativ, organizirajo pa se tudi prevozi iz drugih koncev Slovenije.

Hana Murn

Zadnje novice

Sorodne vsebine