17.7 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Zdravstveni dom Kranj dvakrat tedensko nadaljuje cepljenje proti covidu-19

Piše: C. R.

Zdravstveni dom Kranj tudi v avgustu nadaljuje cepljenje proti covidu-19 v kranjski vojašnici ob sredah in četrtkih. Na voljo bodo cepiva Pfizer/BioNTech, Moderna, Janssen in AstraZeneca, in sicer vsa do porabe zalog. Novost je izvajanje cepljenja z mobilno enoto, ki se bo v prvi polovici meseca ustavila v Preddvoru, Naklem in na Jezerskem.

Zdravstveni dom Kranj prek lastnega spletnega obrazca zbira prijave za cepljenje proti covidu-19, ki ga izvaja v Vojašnici Petra Petriča Kranj. Prijaviti se je mogoče tudi prek spletnega portala zVem. Prijavljene obvestijo o terminu cepljenja, so sporočili iz Mestne občine Kranj.

Kot so pojasnili v današnjem sporočilu za javnost, poleg tega izvajajo tudi cepljenje brez naročanja. V sredo bodo do 13.10 cepili naročene, od 13.10 do 14. ure pa nenaročene. V četrtek bodo do 12.30 na vrsti naročeni, med 12.30 in 17.30 pa bodo izvajali cepljenje brez naročanja.

Izvajalci cepljenja javnost naprošajo za dosledno spoštovanje terminov in opozarjajo, da nenaročenih načeloma ne cepijo v času terminov za naročene. Naročeni lahko spremenijo termin cepljenja prek e-pošte [email protected] ali telefonske številke 040 807 672 vsak delovni dan med 8. in 13. uro.

Tisti, ki pridejo na cepljenje v vojašnico, lahko samo še ta teden oddajo vlogo za pridobitev digitalne identitete smsPASS v cepilnem centru, in sicer v sredo od 9. do 11. ure, v četrtek pa od 13. do 15. ure. Od ponedeljka, 9. avgusta, v cepilnem centru ne bodo več sprejemali teh vlog. Zainteresirani lahko vloge za pridobitev digitalne identitete smsPASS oddajo na upravni enoti, centru za socialno delo in finančni upravi.

Ta teden bodo začeli tudi cepljenje brez naročanja z mobilno ekipo na terenu v nekaterih občinah, ki jih pokriva Zdravstveni dom Kranj. V prvi polovici meseca bodo to Preddvor, Naklo in Jezersko. V Preddvoru bo cepljenje v petek, v Naklem in na Jezerskem pa v torek, 10. avgusta, poroča STA.

Brezplačno množično testiranje populacije s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom še vedno izvajajo v Globusu, in sicer ob ponedeljkih, sredah in petkih med 7. in 11. uro, ob četrtkih pa med 12. in 16. uro. Naročanje ni potrebno, s seboj je treba imeti le zdravstveno kartico in osebni dokument. Urnik velja do 23. avgusta, so pojasnili na občini.

Zadnje novice

Sorodne vsebine