17.2 C
Ljubljana
četrtek, 21 septembra, 2023

Zdravstvena inšpekcija uvedla inšpekcijski postopek proti poslancu Möderndorferju in njegovemu privilegiranemu cepljenju!

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

Iz Zdravstvenega inšpektorata so nam sporočili, da bodo začeli z inšpekcijskim nadzorom nad poslancem LMŠ Janijem Möderndorferjem. Medtem ko so se številni predstavniki ljudstva cepili s cepivom AstraZeneca, smo izvedeli, da je bil izjema prav poslanec Möderndorfer, ki se je cepil s cepivom Pfizer. Stvar je sporna, saj je slednje namenjeno starejšim od 75 let in zdravstvenim delavcem. 

Z zdravstvenega inšpektorata so nam sporočili, da so “prejeli naše vprašanje glede cepljenja poslanca g. Janija Möderndorferja. Naše sporočilo obravnavajo kot prijavo, na osnovi katere bo uveden inšpekcijski nadzor. Tekom postopka bodo preverjena vsa dejstva in okoliščine primera.” Iz zanesljivih virov smo namreč izvedeli, da se je poslanec LMŠ Jani Möderndorfer cepil kot zdravstveni delavec s cepivom Pfizer in ne kot ostali poslanci, ki so se cepili z AstraZeneco. Möderndorfer  nam je informacije tudi potrdil.

“Danes sem se cepil tako kot večina poslancev in poslank. Sam bi se cepil z vsakim cepivom, ki bi bilo na razpolago, ker sem velik zagovornik cepljenja. Po nasvetu specialista sem se cepil s cepivom Pfizerjem, zaradi zdravstvenih razlogov,” nam je odgovoril Möderndorfer. Toda kot so nam povedali poznavalci, je cepivo Pfizerja in Moderne možno naročiti samo za osebe starejše od 75 let. Tudi posebej rizični kronični bolniki mlajši od 75 let se lahko cepijo le s cepivom AstraZeneca in to ne glede na mnenje specialista. S tem je nekdo pomagal poslancu LMŠ kršiti navodila za cepljenje, saj je tudi zdravstvene delavce trenutno potrebno cepiti s cepivom AstraZenece, so nam povedali poznavalci.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine