7.2 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Zdravnik Federico V. Potočnik odgovarja Šarcu: V tem trenutku potrebujemo enotnost in zdravo pamet, boj za oblast lahko počaka!

“Nobena vlada (ali opozicija) ne ustavlja virusa. Ustavljamo jo ljudje z osnovnimi ukrepi: higiena rok, kašlja, maska in distanca. V tem trenutku potrebujemo enotnost in zdravo pamet, boj za oblast lahko malo počaka,” odgovarja specializant infektologije Federico V. Potočnik Marjanu Šarcu, ki v najtežjih časih izrablja situacijo za politični boj, namesto iskanja enotnosti. V tem trenutku bi morala biti prioriteta celotne politike boj proti epidemiji, leva opozicija pa v tem času ni predlagala nobenega konstruktivnega predloga, da bi lažje prebrodili krizo.

 

Premier Marjan Šarec, ki je odstopil tik pred eskalacijo koronavirusa v Sloveniji, tokrat pravi, da se vlada ne zna soočati s koronavirusom in zato naj bi krivila vse druge. Nasprotno je bil namen vlade v drugem valu ta, da bi zagotovila čim manj omejevalnih ukrepov, za preprečitev širjenja virusa pa bi bili odgovorni v prvi vrsti sami. Medtem pa v drugem valu virus eskalira po vseh državah EU, veliko držav pa poroča o novih rekordih okužb.

Vse kar je premogla takratna koalicija med razglasitvijo epidemije je bilo navodilo kašljanja v rokav ter podobne dezinformacije, medtem ko so smo iz Italije prejemali že grozovite informacije zaradi epidemije koronavirusa. Šarec je takrat odstopil s položaja predsednika vlade in ljudstvu sporočil jasno, da se z nastalo situacijo ne želi soočiti.

VEČ TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine