18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Zavod za zeleni razvoj Soške doline odslej z novim vodstvom

Piše: P. T. 

Konec preteklega leta sta Občina Kanal ob Soči in družba Salonit Anhovo ustanovila Zavod za zeleni razvoj Soške doline. Mesto direktorice zavoda je zasedla Almira Pirih, ki je v preteklosti vodila Posoški razvojni center in se sedaj aktivno loteva novih izzivov in dejavnosti novoustanovljenega zavoda. Le-ta bo priložnost za gospodarske družbe, občino in njene občane.

Zavod za zeleni razvoj Soške doline bo povezoval lokalne skupnosti Kanala ob Soči, Tolmina in Mestne občine Nova Gorica ter bo hkrati predstavljal most sodelovanja med gospodarstvom in občinami, kajti prizadevanju so se poleg družbe Salonit Anhovo pridružila še podjetja E3, Slovenske železnice, SENG in Elektro Primorska, ki so v zavodu prepoznala svojo vlogo. Hkrati je zavod odprt za vstop novih partnerjev, ki bodo s pomočjo pridobivanja evropskih sredstev pripomogli k razvoju na ravni regije.

Zavod bo v prvi fazi zasledoval cilje izobraževanja osnovnošolcev, v nadaljevanju pa bo delo usmeril k malim in srednje velikim podjetjem, ki jih bo aktivno spodbujal na področju javnih razpisov in pridobivanju javnih sredstev, ki bi se vračala nazaj v Občino Kanal. Poleg tega bo novoustanovljeni zavod iskal rešitve na področju sonca in toplotne energije, za začetek z iskanjem možnosti postavitve sončnih elektrarn na strehah javnih stavb v lasti občine.

Družba Salonit Anhovo, ki je poleg Občine Kanal ob Soči ustanoviteljica zavoda, bo imela na industrijskem območju Anhovo priložnost preoblikovati degradirani prostor v obrtno cono, ki bo predstavljala novo priložnost za razvoj podjetništva. Razvoj industrijske cone bo podkrepljen s projekti zavoda in bo omogočal uveljavljanje inovativnih podjetniških pobud in novih poslovnih programov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine