1.9 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Zastoji na obeh straneh predora Karavanke, promet zgoščen tudi ob obali

Piše: C. R., STA

Promet na gorenjski avtocesti je zgoščen, pred predorom Karavanke vozijo tovorna vozila v pol kilometra dolgi koloni. Še daljša kolona vozil se vije na avstrijski strani predora. Močno obremenjena je cesta Lesce – Bled, zaradi prometnih nesreč nastajajo zastoji tudi na južni in zahodni ljubljanski obvoznici. Zgoščen je tudi promet ob obali.

Na avstrijski strani predora Karavanke je kolona vozil dolga dva kilometra. Avstrijci predor občasno zapirajo, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Kljub prazniku danes v Sloveniji za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad 7,5 tone ne velja omejitev vožnje, bo pa ta veljala v torek, in sicer med 8. in 22. uro.

O zastojih Direkcija RS za infrastrukturo poroča tudi z regionalne ceste, ki vodi od Lesc proti Bledu. Kolona vozil tam je dolga 3,4 kilometra.

Zgoščen je tudi promet ob obali. Na cesti Šmarje – Dragonja se vije kolona vozil v dolžini 4,7 kilometra. Za pot od Kopra do Dragonje vozniki potrebujejo nekaj več kot pol ure.

Pot proti obali se podaljša že na ljubljanski obvoznici. Med priključkoma Brezovica in Vrhnika na primorski avtocesti se je v smeri proti Kopru zgodila prometna nesreča, zaradi česar je zaprt vozni pas. Še ena nesreča se je zgodila na južni ljubljanski med Barjem in Vičem v smeri proti razcepu Kozarje, kjer je zaprt prehitevalni pas.

Na južni ljubljanski obvoznici je zato v smeri proti razcepu Kozarje nastal zastoj v dolžini 3,6 kilometra, na zahodni pa v dolžini 3,7 kilometra.

Zaradi poškodb, ki jih je povzročila nedavna vremenska ujma, ostajajo zaprte številne ceste po državi. Med njimi so ceste Dravograd – Slovenj Gradec v Otiškem Vrhu, Poljana – Mežica – Črna na Koroškem, Dravograd – Libeliče pri Tribeju, Poljana – Šentvid, Koprivna – Črna, Šoštanj – Črna pri Črni, Črnova – Vojnik pri Lembergu pri Novi Cerkvi, Ljubljana – Litija pri Dolu, Kamnik – Stahovica – Kamniška Bistrica, Kamnik – Gornji Grad ter Luče – Ljubno ob Savinji. Zaprte so tudi številne druge lokalne ceste.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine