5.6 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Zaradi objave na Facebooku se je znašla v kar dveh postopkih: tožili so jo in jo kazensko ovadili

Da je svoboda govora v tem času resnično ogrožena, priča naslednja zgodba:

Zaradi objave na Facebooku, ki je zadevala t. i. »koroška dečka«, je gospa Vika Jelen Škrlep v teh dneh dobila pravnomočno razsodbo sodišča 1. stopnje, ki ji je naložilo plačilo kazni v višini 1366,87 evra kazni z rokom plačila 15 dni, sicer grozi izvršba.

S svojo nizko pokojnino, ki ne dosega niti 500 evrov, tega plačila Vika Jelen Škrlep sama, brez pomoči prijateljev, ki so potrebno vsoto skoraj že zbrali, ne bi mogla poravnati.

Kdor ji želi pomagati in prispevati kakšen evro, da bo gospa Vika Jelen Škrlep lahko plačala kazen, ji svoj dar lahko nakaže na TTR SI 6100 0001 8957 445, ki je odprt pri Delavski hranilnici.

Vika Jelen Škrlep pravi, da je vse, kar je zapisala v zvezi s »koroškimi dečki«, zgolj posledica tega, da je sama babica in si ne more predstavljati, da bi bil njej na kakršen koli način odvzet vnuk. Poleg tega v svojem komentarju na FB ni bila v nobenem primeru žaljiva, kar je na sodišču na obravnavi povedala tudi sama tožnica, a to, kot še pravi Vika Jele Škrlep, v zapisnik ni bilo zabeleženo.

In kot, da zasebna tožba v FB komentarju omenjene osebe ni bila dovolj, je na njena vrata pred meseci pozvonila še policija, ji sporočila, da je kazensko ovadena, ker naj bi storila kaznivo dejanje, in ji izročila vabilo na zaslišanje h kriminalistu, na katerem se je morala zglasiti 1. junija letos.

Enako kot krivični postopek Viko Jelen Škrlep boli to, da je v tožbi zapisano, da je članica stranske SDS in da je kandidirala na volitvah, čeprav to nima nobene zveze s komentarjem na FB, zaradi katerega je tožena in se znašla v postopku. »Navedba v tožbi, da sem članica SDS, jasno kaže, da gre za politično gonjo,« pove Vika Jelen Škrlep.

Pri vsem tem pa je še bolj srhljivo to, da se je v postopku poleg Vike Jelen Škrlep znašlo še vseh 5 komentatorjev njene objave na Facebooku.

Zadnje novice

Sorodne vsebine