7.7 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Zaradi groženj zdravnikom v Fidesu zahtevajo ukrepanje

V zdravniškem sindikatu Fides so zaskrbljeni zaradi groženj in žalitev, ki so jih deležni njihovi kolegi v boju proti epidemiji covida-19. Stanje po njihovih navedbah postaja resno in skrb vzbujajoče, zato zahtevajo takojšnje učinkovito ukrepanje pristojnih organov.

“Z zgroženostjo ugotavljamo, da je obsojanje tovrstnega nezaslišanega početja komaj slišno, tako s strani političnih strank kot civilne družbe. Ne zdaj ne v prihodnje kot družba takega početja ne smemo tolerirati,” so v sporočilu za javnost zapisali v sindikatu. Kot so dodali, bodo o teh dejanjih obvestili tudi Evropsko federacijo zaposlenih zdravnikov.

Kriminalisti so namreč pred dnevi prejeli več prijav kaznivih dejanj grožnje proti vladnim svetovalcem za covid-19. Iz pisem, ki so jih oškodovanci prejeli na dom, izhajajo grožnje zoper njihovo varnost in življenje. Pisma so kriminalisti zasegli in že vodijo kazenski postopek. Poleg tega so se pojavili tudi napisi, v katerih anonimni posamezniki nekatere vidne predstavnike zdravstvene stroke v boju z epidemijo označujejo za morilce slovenskega naroda.

Zadnje novice

Sorodne vsebine