4 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Zaradi epidemije od ponedeljka dalje krčenje nenujnih storitev med drugim tudi v celjski bolnišnici

Zaradi širjenja kapacitet za paciente s COVID-19, s ponedeljkom, 19. 10. 2020 začenjamo z zmanjševanjem programa nenujnih zdravstvenih storitev. To bo potekalo postopoma in selektivno.

 

Iz bolnišnice sporočajo, da bodo zaradi vedno večjih potreb po hospitalni obravnavi pacientov s COVID-19 v SB Celje v prihodnjih dneh zaradi neodložljivih potreb širili kapacitete za obravnavo teh pacientov, tako na navadnih bolniških posteljah kot tudi na intenzivnih bolniških posteljah. Zaradi reorganizacije bolnišnice pa bodo v skladu z odredbo Ministrstva za zdravje, s ponedeljkom, 19. oktobra 2020, začeli z zmanjševanjem izvajanja ne-nujnih zdravstvenih storitev. Zmanjševanje ne-nujnih zdravstvenih storitev bo potekalo postopoma in selektivno. Zaradi kratkega časovnega okvira, v katerem se organizacija našega dela v zadnjem mesecu spreminja, in omejenih kadrovskih resursov, o spremembi ne morejo posamezno obveščati vseh pacientov, ki imajo v prihodnjih dneh razpisane termine za obravnavo v bolnišnici. Zato do preklica takšnega načina velja, da bodo vse paciente, ki bodo obravnavo v Splošni bolnišnici Celje lahko opravili, osebno kontaktirali in povabili na pregled, diagnostiko ali poseg. Ti pacienti bodo prejeli navodila o terminu izvedbe.

Za vse ostale paciente, ki jih osebje bolnišnice ne bo kontaktiralo pa prosijo, da v bolnišnico ne prihajajo, navkljub že obstoječega vabila s terminom za obravnavo. S takšnim načinom dela so že pričeli, zato bodo o veljavnih terminih zagotovo obveščeni tudi pacienti, ki imajo termine v začetku prihodnjega tedna.

Za kakršno koli vprašanje kljub zgornji razlagi pa vsem pacientom, če bodo v dvomu, da svoje vprašanje skupaj s svojimi kontaktnimi podatki pošljejo na e-naslov: [email protected] celje.si in v roku 24 ur bodo prejeli odgovor, če bodo zdravstveno storitev lahko opravili.

Vse, ki bodo v prihodnjih dneh prihajali v bolnišnico, prosimo za spoštovanje navodil in odgovorno ravnanje, s katerim ščitijo tako sebe kot druge. O resnosti stanja v boju za reševanje ljudi ob tem ponovnem izbruhu ni treba zgubljati besed. Tudi živce, bi dodal. Verjeti je treba da je namen vseh vpletenih v delo na reševanju človeških življenj. Le s zaupanjem in razumevanjem, bodo vaše težave manjše, kljub resnosti vašega stanja. Pa srečnejši boste.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine