16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Zaradi Deichmannovih čevljev se je zganil državni aparat, za nesnago, ki jo v naravi pustijo migranti, jim ni mar

Policija in Inšpektorat RS za okolje in prostor sta potem, ko je Delo objavilo, da so na Črnovrški planoti našli raztresene Deichmannove čevlje, izjavila, da bodo zadevo obravnavali, ker da je nekdo poskušal prikriti kriminalno dejanje; za migranti, ki puščajo svoje umazane cape, kjer pač od njih padejo, pa je dolžan pospravljati vsak lastnik gozda ali parcele kar sam, ne da bi inšpektorat kakor koli ukrepal!

 

Sredi gozda na Črnovrški planoti je neki sprehajalec naletel na kup Deichmannovih čevljev in fotografije objavil na družabnem omrežju Facebook. Menda ležijo tam že kakšen mesec, nekateri so ponošeni, drugi pa popolnoma novi in opremljeni s ceno in zaščito pred krajo. Da gre za onesnaženje okolja, je jasno, ni pa jasno, kako so se čevlji znašli tam, še manj, kdo jih je odvrgel. Po nalepkah sodeč naj bi šlo za Deichmannove čevlje iz tujine, saj imajo Deichmannovi artikli v vsaki državi drugačno nalepko. Za Delo je Matjaž Mrva, vodja marketinga za Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo, potrdil, da prihajajo artikli, odvrženi na Črnovrški planoti, iz ene od vzhodnoevropskih držav, ne pa iz Slovenije. Starih čevljev v podjetju ne skladiščijo, tiste z napako pa vrnejo v Nemčijo. Podatkov, da bi v kateri od njihovih izpostav ukradli čevlje, za zdaj nimajo, je še poročalo Delo.

Menda bo povzročitelj onesnaženja s čevlji moral plačati globo – če ga bodo seveda našli -, čevlje pa bo tudi v tem primeru moral pospraviti lastnik parcele, sicer tvega globo. No, bomo pa očitno zaman čakali, da bodo kaznovali kakšnega migranta, ki je za sabo pustil smeti ali celo vlomil v kakšno hišo ali vikend in si tam »postregel« ter seveda povzročil materialno škodo! Ne, tak migrant, če ravno ne pobegne onesnaževat naprej v Italijo ali še kam, dobi zastonj streho nad glavo, hrano in morda celo mednarodno zaščito, če zanjo prosi!

Zadnje novice

Sorodne vsebine