6.8 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Zanimiva ideja poslanca Jožeta Tanka: Za “urbane naravovarstvenike” predlagal obdelavo zaraščenih zemljišč

Kot smo izvedeli s strani posameznih članov okoljevarstvenih organizacij, je z naravo v Sloveniji konec, saj državni zbor z zakonom končno omejuje njihovo vlogo pri izdaji gradbenih dovoljenj. A v preteklosti se ob hudih posegih v naravo njihov glas ni slišal nikjer. “Vsakemu urbanemu naravovarstveniku, ki ob petkih protestira, naj se namesto sofinanciranja njegovih verbalnih “naravovarstvenih” napenjanj dodeli nekaj hektarov zemlje v zaraščanju ali pušči, pa da ga vidimo. Kolo za 2 ali 3 tisoč evrov ne bo potreboval,” se je na novo dvoličnost posameznih okoljskih nevladnih organizacij odzval podpredsednik Državnega zbora Jože Tanko.

 

Del slovenskih državljanov ne more iz svoje kože, da ne bi protestirali proti aktualni vladi. Protesti so sestavni del vsake demokratične družbe, kjer del nezadovoljnih državljanov izraža svoja nasprotovanja proti politiki vlade, mednarodnih organizacij ali korporacij. Žal je tokrat situacija drugačna, saj z množičnim zbiranjem ogrožajo svoje zdravje, kršijo vladne odloke in vse slovenske državljane izpostavljajo nevarnosti, da bo drugi val epidemije korona virusa mnogo hujši kot prvič.

Žal sovražnost do slovenske desnice ne pozna meja. Kljub temu, da vlado sestavljata dve levi stranki SMC in DeSUS, sta obe žrtvi medijskega poročanja, da sta izdajalski stranki. Sovražnost do desnice je v Sloveniji prišla do te stopnje, da ideološki sovražniki Janeza Janše na nezakonite proteste vozijo otroke in ogrožajo zdravje vseh Slovencev. Tudi prostovoljno delo na poljih in hmeljiščih jim ne diši, saj smo tam opazili le slovenske znane športnike, ki so pomagali v teh hudih časih slovenskim kmetijam pri njihovem delu. Bodo pa svoje nesmisle s totalitarnimi simboli zopet kazali že v sledeči protestniški kolesarski akciji Franja po ulicah Ljubljane ta petek.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine