31 C
Ljubljana
četrtek, 24 junija, 2021

Žan Mahnič: Ali Aleksandra Pivec na mestu ministrice skrbi zgolj za samopromocijo?

Kaj konkretno je ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec naredila za izboljšanje pogojev za boljše pogoje za delo za tiste, ki se ukvarjajo s kmetijstvom?

Poslanec Žan Mahnič je na ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandro Pivec naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z ukrepi za izboljšanje stanja v kmetijstvu. Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju:

Minilo je že več kot leto dni, odkar je dr. Aleksandra Pivec ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. V tem času ni bilo mogoče zaslediti, da bi na odboru za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obravnavali spremembe zakonodaje, ki bi prebivalcem slovenskega podeželja, ki se ukvarjajo s kmetijstvom, ustvarili bolj prijazne pogoje za delo v njihovi panogi. Ministrica se je sicer angažirala pri interventnem zakonu za odvzem rjavega medveda in volka iz narave, kar pa primarno ne spada pod njen resor, saj gre za zaščitene zveri, za katere je zadolženo Ministrstvo za okolje in prostor. Izjema so pogosti obiski ministrice na terenu, kjer po vsakem obisku postreže z izjavo za medije, kar lahko razumemo predvsem kot samopromocijo.

Zato me zanima:

1. Kaj konkretno je ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v času njenega dosedanjega mandata naredila za izboljšanje pogojev za državljanke in državljane, ki se ukvarjajo s kmetijstvom?

2. Kaj konkretno je ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v času njenega dosedanjega mandata naredila za znižanje povprečne starosti slovenskega gospodarja na kmetiji?

3. Kdaj namerava ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano predstaviti in tudi realizirati konkretne ukrepe za boljše pogoje za delo za tiste, ki se ukvarjajo s kmetijstvom?

Zadnje novice

Sorodne vsebine