30.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Zakaj je program Levice izginil iz njihove spletne strani?

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

“Program Levice je skrivnostno izginil s spleta. Predstavljajte si reakcije levih medijev na izginotje programa SDS (dokazov!) s spleta, medtem ko bi ugotavljali, ali so v njem protiustavne ideje in ali je skrajen. Bodo Luki Mescu zastavili kakšno novinarsko vprašanje o tem,” se je spraševal član vladnega sveta za sprejemanje protikoronskih ukrepov Tomaž Štih. Kar nekaj jih do programa Levice včeraj zvečer ni moglo dostopati, potem pa se je po nekaj objavah po spletu kar hitro pojavil nazaj.

V zadnjih dneh v Sloveniji politično vrelišče zavzema program politične stranke Levica. Ne glede na to, da so njihove politične ideje že dlje časa znane v slovenski družbi. V zadnjih mesecih se je začelo vedno bolj poudarjati, da je program stranke Levica neustaven in bi morala biti prepovedana. Veliko zgražanja je poskrbel še dokument iz New Orleansa (po besedah Levice lažen), kjer je bilo napisanih veliko točk, ki izkazujejo neustavnost s slovensko ustavo.

Vse kaže, da morda v Levici želeli onemogočiti dostop do njihovega programa.  To so hitro opazili uporabniki družbenih omrežij. Po nekaj javnih objavah se je program spet znašel na spletni strani stranke. Na kratko izginotje programa se je odzval tudi predsednik vlade Janez Janša. “Glej, glej… Gredo tudi odkrito v ilegalo. Kaj sledi? VOS teror?” se odziva trenutni predsednik vlade.

Levica ne skriva, da na mehki način prodaja ideje propadlega nedemokratičnega sistema
Vendar Levica ni nikoli skrivala, da si želi preobrazbo družbenega sistema in tega niso nikoli skrivali. Eden najbolj spornih elementov v programu je, da bi prilastili v imenu države zasebno lastnino, ki je temelj kapitalističnega sistema. Ja, sedanji sistem ima veliko napak in se ga da regulirati s sprejeto zakonodajo.

V Levici pa se zavzemajo za nov družbeni red, ki bi temeljil na ekosocializmu. Tako so na strani 22 in 23 v svojem programu zapisali, da bodo velika podjetja in finančne ustanove preoblikovali v demokratične oblike javnega lastništva. Za srednja in manjša podjetja pa bodo lahko ostala v zasebni lasti. Enako bodo lahko ostala kmetijska zemljišča v zasebni lasti, vendar ne v obsegu veleposesti.

Vendar je vsakomur jasno, da Levica na mehki način prodaja ideje totalitarističnega sistema, ki je še vedno propadel v svoji zgodovini. Za sabo pustil več kot 100 milijon žrtev. Zato je toliko bolj pomembno, da se o njihovem programu spregovori na glas.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine