12.7 C
Ljubljana
sobota, 25 marca, 2023

Zakaj je Alenka Bratušek dobila vzdevek “Črna mamba?”

Piše: E-Maribor

Črna mamba, je vzdevek, ki se je prijel Alenke Bratušek, potem, ko je za posledicami težke bolezni umrl poslanec SAB, Franc Kramar.
Predsednici SAB, ki si je tako želela oblasti in stolčka v parlamentu, se je izpolnila želja. Sedaj bo Alenka Bratušek res lahko sedela v parlamentu. Po hudi in težki bolezni je namreč umrl poslanec Franc Kramar, ki je Bratuškovi tudi prevzel stolček v parlamentu, kamor ni bila izvoljena. A dokler je bila ministrica je to ni motilo, saj je imela dobro plačo in službo, po propadu Šarčeve vlade, pa se je zadeva obrnila na glavo.

Franc Kramar se takrat Bratuškovi ni hotel pokoriti in ji prepustiti mesto poslanca v parlamentu. Tudi, ko je bil zaradi težke bolezni na daljšem bolniškem dopustu. Že dan Kramarjevi smrti pa naj se Bratuškova že začela zanimati za proste parlamentarne odbore in komisije. naj bi pa je njena poslanska skupina, kot piše Požareport, že od ponedeljka dalje močno pritiskala na predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča (SMC), naj se postopek za inavguracijo Alenke Bratušek med poslance izvede po hitrem postopku še pred žalno sejo za pokojnim Kramarjem, minulo sredo ob 12.00.
A to se, kljub pritiskom ni zgodilo, pa čeprav se je Bratuškova, na žalni seji, kar sama usedla na mesto enega od poslancev, kljub temu, da uradno še ni bila niti potrjena za poslanko. Žalni govor je tako imela Maša Kociper. “Črna mamba” se je sedaj tako vrnila v parlament. Naj uživa, vsaj do naslednjih parlamentarnih volitev skupaj z Markom Bandelijem, ki je Bratuškovo označil kar za traktor.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine