16.2 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Zakaj Čeferin sme, ministrica Kustec pa se mora opravičevati?

Slovenski dominantni mediji ne zamudijo dneva, da bi pokazali, da so propagandistična glasila. Včeraj so zagnali pravi preplah, ker so pričele krožiti fotografije ministrice dr. Simone Kustec, ki na gala prireditvi v Unionski dvorani ni nosila maske. Ministrica se je vmes na svojem Facebook profilu že opravičila slovenski javnosti, po Twitter sceni pa so pričele krožiti fotografije drugih vplivnikov ali slavnih oseb, ki so dogodku prav tako prisostvovali in niso nosili mask. Eden takih je bil tudi predsednik UEFE, Aleksander Čeferin, ki ga dominantni mediji propagirajo kot moralno avtoriteto. Minilo je že 24 ur, na vik in krik, na izraze razočaranja glede Čeferina, ki bi jih umetno delali viralnejše, kot so to počeli s fotografijami ministrice Kustec, pa še čakamo.

 

Da je večina slovenskih dominantnih medijev pristranskih v levo, je znano že samo po sebi. Toda v časih družbenih omrežij, ko možganov le ni več tako lahko prati in se počasi bližamo nekakšnemu ekvilibriju medijske pokrajine, ti še vedno brezsramno prakticirajo svojo pristranskost.

Da ne bo pomote. Vedenje ministrice je bilo neodgovorno, čeprav večina krivde sloni na organizatorjih, saj je vlada, kot je sporočil predsednik vlade Janez Janša, odsvetovala pogostitve na takšnih prireditvah. Direktor NIJZ Milan Krek je hkrati za STA poudaril, da bi moral organizator nadzorovati uporabo mask na prireditvi. “Ni dovolj, da samo pove, kako se je treba vesti,” je dejal. Prireditev se po njegovih besedah sploh ne bi smela odvijati, dokler si navzoči ne bi namestili mask. Spomnil je na odlok o začasnih ukrepih za zmanjševanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z novim koronavirusom, ki je začel veljati v soboto in določa, da so v zaprtih javnih prostorih maske z nekaj izjemami obvezne ne glede na to, ali lahko vzdržujemo medosebno razdaljo. Zdaj je po Krekovih besedah na vrsti zdravstvena inšpekcija, da ukrepa.

Kar je dovoljeno bogovom z leve, ni dovoljeno ostalim
Pred dnevi smo kot osameli v puščavi poročali o vedenju poslanca Janija Möderndorferja, ki je vehementno, celo osorno zavračal nošenje maske. Eni izmed redkih smo pisali o tem, da se vsak petek v Ljubljani, brez mask, zbirajo anarho – levičarske skupine. Je potreben komentar kako hinavsko, ob tem, da je eden največjih podpornikov protestov, zvenijo besede Luke Mesca?

Poslanec Jani Möderndorfer se je odločil, da ne bo nosil zaščitne maske na seji odbora. (Foto: posnetek zaslona, RTV)

Še enkrat. Nikakor ne podpiramo vedenja ministrice in brez vsakršnega dvoma je zaradi svojega vedenja vredna “žuganja s prstom”. Toda moralni piedestal, da bi to lahko verodostojno počeli predstavniki dominantnih medijev in predstavniki leve politične opcije, so omenjeni že davno izgubili. In njihovim dvojnim merilo, njihovi nedoslednosti ni ne konca ne kraja. Ti ljudje res živijo po principu “Kar je dovoljeno bogovom, ni dovoljeno govedu“, pri čemer je jasno, kako so vloge bogov in goveda razdeljene.

Aleš Ernecl

Zadnje novice

Sorodne vsebine