18.8 C
Ljubljana
nedelja, 11 junija, 2023

Zahvala vsem, ki molite za DVK – prvi sadovi že prihajajo

Piše: Blagovest.si

Pred nekaj dnevi smo na naši spletni strani objavili poziv k molitvi za Državno volilno komisijo

Včeraj pa so mediji že poročali o nenavadnem dogajanju na DVK. Poglejmo, kako je dogajanje včeraj zabeležil Peter Jančič na Spletnem časopisu:

“Ne bomo izvedli vseh postopkov ugotavljanja rezultata referendumov, ker se vladnim strankam mudi, je danes odločila državna volilna komisija (DVK). Bližnjico, da ne bi ugotavljali, kdo je v času izvedbe volitev umrl, so predlagali predstavniki vseh treh vladnih strank v DVK, ker to omogoča hitrejšo izvedbo čistke na RTV Slovenija in ustanovitev petih novih ministrstev. Premier Robert Golob se je že pred tem odločanjem DVK o “bližnjici” začel dogovarjati, komu bo nove funkcije na hiter način razdelil. Imena iz koalicije pričakuje do jutri. Čeprav vsi glasovi iz tujine celo še niso pripotovali v državo in še niso prešteti. To kaže, da je bilo o naglici v državni volilni komisije vse dogovorjeno že pred današnjim odločanjem. A zapletalo se je pa danes v razpravah vendarle.”

 

Več si seveda lahko preberete TUKAJ.

Ob tem naj omenimo, da je DVK že vsa leta, odkar jo vodi Dušan Vučko (nekdanji policist in tudi nekdanji poslanec LDS), nekakšna nedotakljiva trdnjava, za katero nihče ne ve, kaj se v njej dogaja. Vedno je bila DVK zgolj tehnični izvajalec volitev in referendumov. In tehničnemu izvajalcu je pač treba (slepo) zaupati. Tega niso mogla preprečiti niti posamična pričevanja o nepravilnostih na lokalnih volilnih komisijah.

Več preberite TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine