11.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Začelo se je! Levičarski Facebook začel z blokadami profila Demokracije

Levičarji so očitno v teh predvolilnih tednih začeli posegati po vseh sredstvih, da bi utišali ali vsaj omejili delovanje tistih nekaj medijev, ki jih nimajo pod svojo kontrolo. Tako so se lotili tudi Demokracije in sicer s prijavo administratorju Facebooka.

Administrator Facebooka, firme, ki je politično močno na levem polu, je takojci razumel namig političnih somišljenikov iz Slovenije in je zaradi članka, ki levičarjem ni povšeči, za 24 ur zablokiral spletno stran Demokracije. Kot uradni razlog za to blokado je navedeno, da je članek širili »sovražni govor«. Kaj je sploh sovražni govor? Najkrajša definicija: »Vse tisto, kar levičarjem ni povšeči«. Resnica je tu drugorazrednega pomena, pravica do svobode izražanja, mišljenja, pretoka informacij, prav tako. Facebook torej nadaljuje svojo svetlo tradicijo hinavščine in dvojnih meril, ko na namig levičarjev blokira spletne strani in prispevke tistih, ki so na desni strani političnega spektra, istočasno pa pušča levičarjem vso svobodo objavljanja, celo v primeru, ko prenapeti levičarji pozivajo k nasilju nad svojimi nasprotniki. V teh primerih namreč administratorji Facebooka ne najdejo »osnove«, da bi preprečili objavo. 

V Demokraciji bomo cenzuro Facebooka seveda preživeli, preživeli bomo tudi vse ostale blokade, cenzure in prepovedi od Facebooka ali kogarkoli drugega. In vsem blokadam navkljub bo na koncu resnica le prišla na dan.

Zadnje novice

Sorodne vsebine