9.6 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Za promocijo Aleksandra Jevška denar kar iz proračunskih virov mestne občine Murska Sobota; gre za pranje denarja?

Za promocijo županskega kandidata Aleksandra Jevška SD iz proračunskih virov mestne občine Murska Sobota je bilo v zadnjih treh mesecih bilo porabljeno več kot 100 tisoč evrov, poroča spletni portal V Fokusu.

V času, ko je državna NLB s pomočjo pasivnosti, in opustitve dolžnosti ravnanja ustreznih nadzornih organov oprala skoraj 1000 milijonov Iranskega denarja, je Aleksander Jevške zasedal položaj glavnega kriminalista v državi. Po Jevškovih besedah je v primeru “IraNLBgate” umanjkal “ustrezni dokazni standard”!? Vse drugače je bilo v letu 2007, ko je bilo potrebno iz igre izključiti enega izmed domačih političnih nasprotnikov. Seveda so takrat bili “izpolnjeni utemeljeni razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, kar je ustrezen pravni standard,” je zaključil direktor uprave kriminalistične policije Aleksander Jevšek.

Še več: “Kriminalisti odlično sodelujemo s temi inštitucijami, med drugim tudi z uradom za preprečevanje pranja denarja, Davčno upravo RS, itd., je še dejal Jevšek.” (https://www.vecer.com/pranje-denarja-v-nlb-kdo-je-pripeljal-skrivnostnega-iranca-6357064) (http://www.rtvslo.si/slovenija/policija-bo-nadaljevala-preiskave/83316).

Trenutno je Jevšek župan Občine Murska Sobota, ki ob podpori Židanove stranke SD kandidira za ponovno izvolitev za župana MO Murska Sobota. Sredstva kampanje so omejena. Židanova SD je v starih dolgovih, Židanovi in Jevškovi nasmehi skrivajo stisko. Pozornemu očesu tako ni ušel predvolilni pamflet, objavljen v lokalen portalu Sobotainfo.si (https://sobotainfo.com/novica/politika-gospodarstvo/jevsek-z-nami-gre-murska-sobota-v-pravo-smer/449930), ki ni bil opremljen z oznako “oglasno sporočilo”. Prikazan je bil kot navaden članek. Torej objavljen brezplačno. Ali pa tudi ne? Mitja Podgajski, edini lastnik domene sobotainfo.si in Srečko Đurov, direktor občinske uprave sta stara znanca. Na portalu javnih naročil se je tako v avgustu, v času počitnic, pojavilo javno naročilo, katerega vsebina poznavalcem pomeni le eno, da se je treba umakniti in ponudbe ne oddati. Vsebina takega razpisa je simptomatično v količini lahko poljubno skalabilna navzdol ali navzgor.

Več TUKAJ.

http://uploads.publishwall.si/pdfs_2/vfokusu/content/2018/11/10/pogodba_agencija_idea_1_.pdf

Zadnje novice

Sorodne vsebine