18.3 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Za državni zavod ni krize: Breda Kutin z druščino direktorju zavoda na 120.000 EUR letne plače še 30% dodatek

Škandal24 razkriva škandal v državnem zavodu SIQ Ljubljana, s polnim imenom Slovenski institut za kakovost in meroslovje, Ljubljana, ki ga vodi Igor Likar, v svetu zavoda pa sedi med drugimi tudi šefica zveze potrošnikov Breda Kutin. Za Likarja in svet zavoda ni krize, razkriva pismo, v katerem k razumu ob zapisniku 49. seje Sveta SIQ poziva Matija Šešok, direktor operacij v družbi Iskra.

 

Objavljamo ga v celoti.

Spoštovana gospa Breda Kutin in ostali člani sveta SIQ,

tovarne se zapirajo, ljudje izgubljajo službe, otroci ne hodijo v šolo, finančni trgi se sesuvajo, govori se o največji krizi po 2. Svetovni vojni, javna uprava si je plače znižala za 30%, ljudje se bojijo za službe, nabavne verige so pretrgane in še in še.

V industriji se na minute mučimo kako ohranjat delovna mesta v tem kaosu, vi (člani sveta zavoda) pa gospodu Likarju izglasujete na 120.000 EUR letne plače še 30% dodatek. In to v času, ko so v Sloveniji razglašene izredne razmere.

Na korespondenčni seji, za vodenje neprofitnega zavoda, ki je v 84% državni lasti.

To kar ste naredili je nedopustno in posmeh vsem državljankam in državljanom, predvsem pa situaciji v kateri smo se znašli.

Vse to v času, ko v državi veljajo izredne razmere in epidemija. Ko vsi v realnem sektorju rešujemo situacije iz minute v minuto, da se obdržimo nad vodo.

Pozivam vas gospod Likar, da se nemudoma odpoveste nagradi in da si do nadaljnjega plačo prostovoljno znižate za 30% osnovne plače. Članom sveta zavoda pa predlagam, da se do nadaljnjega odpovejo prejemu vseh sejnin, tako kot je to država uvedla oz. bo uvedla za člane NS v državnih podjetjih. Za mene štejte, da sem se sejninam odpovedal.

Kopiram še gospoda ministra Počivalška, gospoda državnega sekretarja Cantaruttija, gospoda Lahovnika in gospoda Gorjupa.

Pozivam k razumu.

Lep pozdrav,

Matija Šešok, 

direktor operacij

Iskra d.o.o.

Poslovne evidence pokažejo, da so ustanovitelji SIQ Ljubljana Republika Slovenija, GZS, Iskra, d.d., Zavarovalnica Triglav d.d., Gorenje d.o.o. in DSU d.o.o..

VEČ TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine