-1.4 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

Z mednarodnimi vojaškimi vajami Slovenska vojska krepi pripravljenost za obrambo domovine

Piše: L. B.

V Sloveniji se v ponedeljek, 6. septembra, začenjajo skupna urjenja pripadnikov Slovenske vojske ter pripadnikov zavezniških vojsk. Vojaške aktivnosti na kopnem in v zračnem prostoru bodo na območju Cerkelj ob Krki, Osrednjega vadišča Slovenske vojske Postojna ter na širšem območju Bohinjske Bele potekale do 23. septembra.

Slovenska vojska z mednarodnimi vajami vzdržuje pripravljenost za delovanje in krepi obrambno moč Republike Slovenije, skupna usposabljanja zaveznic pa povečujejo njihovo povezljivost.

Na mednarodni vojaški vaji Rock Kleščman bo skupaj do 950 pripadnic in pripadnikov slovenske in ameriške vojske urilo bojne postopke pehote ob letalski in minometni podpori. V prvem tednu usposabljanja bodo letalske zmogljivosti z letališča v Cerkljah ob Krki izvajale lastno usposabljanje in podpirale vajo Rock Kleščman 2021.

Na mednarodni vojaški vaji Zvezda Triglava 21 se bo urilo okrog 300 pripadnikov Slovenske vojske, vojsk Velike Britanije in Združenih držav Amerike ter Natovega Centra odličnosti za gorsko bojevanje. Preverjali bodo usposobljenost za gorsko bojevanje ter krepili povezljivost in zaupanje med zavezniki. Svoje zmogljivosti bodo preizkusile tudi ekipe ambulante nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Škofja Loka in člani Prostovoljnega gasilskega društva Hotavlje.

Podrobnejše informacije si lahko ogledate TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine