18.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

Z donacijo v višini 20.000 evrov Telekom Slovenije skrbi za dobro počutje otrok v Mladinskemu zdravilišču in letovišču Debeli rtič

Piše: L. B.

Po letu razglašene epidemije je ponovno odprto Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič, kjer potekajo zdravstvena letovanja in rehabilitacije otrok. Rdeči križ Slovenije pripravlja številne zdravstvene, gibalne in druge aktivnosti za otroke, Telekom Slovenije pa skrbi za prijetno bivanje otrok. Finančna podpora Telekoma Slovenije v višini 20.000 evrov je pripomogla k zunanji ureditvi mladinskega doma Martinček. Donacijo je mag. Ani Žerjal, vodji Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli rtič, v imenu Telekoma Slovenije predal Tomaž Jontes, podpredsednik uprave.

Na Debelem rtiču so preteklo leto pripravili nove naravoslovne projekte, ki otroke povežejo z naravo. Posadili so 27 dreves, označili tipične rastline v zdraviliškem parku, izdelali novo biološko pot, nastal je zdraviliški herbarij, uredili so vrt zelišč, postavili hiške za živali in pripravili brošuro o zdraviliškem parku.

»Telekom Slovenije za dobro počutje in prijetno bivanje otrok, ki prihajajo k nam na Debeli rtič, skrbi že deveto leto zapored, vse od leta 2013. S pomočjo donacij družbe smo izboljšali namestitveni standard, saj si želimo, da se otroci pri nas počutijo dobrodošle. Vsako leto nas obišče 16.000 otrok, med katerimi je tudi približno 1500 takšnih, ki k nam pridejo iz socialno ogroženih okolij in ki še posebej potrebujejo toplino; mnogi med njimi morje vidijo prvič. Izboljšan standard pa je hkrati osnova za to, da lahko izvajanje zdravstvenih, izobraževalnih in športnih programov vedno več otrokom in mladostnikom omogočimo tudi izven poletne sezone,« je ob tem dejala mag. Ane Žerjal, vodja Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli rtič. V 65 letih delovanja je Debeli rtič skupno obiskalo že skoraj 650.000 otrok iz vse Slovenije.

Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič je sodoben zdraviliški, športni in izobraževalno-pedagoški center, v katerem potekajo zdravstvena letovanja in rehabilitacije, kot so kolonije diabetikov, astmatikov ali otrok s celiakijo, letovanja otrok iz socialno ogroženih okolij, pa tudi šole in vrtci v naravi, priprave mladih športnikov v okviru športnih taborov ipd.

Telekom Slovenije s svojim znanjem, s finančnimi sredstvi in z drugimi viri prispeva k razvoju okolja, v katerem deluje. Kot ponosni dolgoletni donator Mladinskemu zdravilišču in letovišču Debeli rtič skrbi za zdravo, varno in dogodivščin polno okolje otrok in mladostnikov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine