23.6 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Vse pod eno sončno streho

Električna energija danes poganja vsak naš korak ter omogoča udobno in brezskrbno bivanje. Od nje smo vse bolj odvisni, pritisk na okolje pa je vse večji. Toda električna energija za vašo toplotno črpalko, klimatsko napravo, hladilnik, pralni stroj ali celo avtomobil je lahko tudi skoraj brezplačna! Si tudi vi želite, da bi imeli lasten vir skoraj brezplačne električne energije, ki bi poganjala vaše gospodinjstvo?

Petrolova sončna elektrarna je okolju prijazna energetska rešitev, ki vam bo vsaj tri desetletja zagotavljala izjemne prihranke pri električni energiji, v Petrolu pa vam bodo do nje pomagali z ugodnim Petrol financiranjem brez pologa, brez obresti do sedem let. Za sončno elektrarno pa lahko pridobite tudi nepovratna sredstva Eko sklada.

Za montažo sončne elektrarne je najbolj primerna streha, ki izpolnjuje naslednje pogoje:

  • streha brez prekinitev s površino vsaj 30 kvadratnih metrov,
  • naklon med 20 in 40 stopinj,
  • usmerjenost na jug, vzhod ali zahod.

Hitro in enostavno do sončne elektrarne

Ob nakupu sončne elektrarne bodo v Petrolu poskrbeli za celovito rešitev na ključ, kar vključuje naslednje storitve: energetsko svetovanje, ogled in izmere na objektu, ureditev potrebne dokumentacije, dobavo, dostavo, namestitev, zagon, predstavitev upravljanja, zavarovanje, garancijo in servis. Petrolovi svetovalci vam nudijo učinkovito in brezplačno energetsko svetovanje, prilagojeno vašemu načinu bivanja in potrebam po električni energiji. Svetovanje lahko opravite v Energetskem centru Petrol v ljubljanskem BTC-ju, Hala 3, obiščete http://www.petrol.si/soncne-elektrarne ali pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 22 34. Pomagali vam bodo pri pridobitvi in ureditvi vseh potrebnih soglasij za namestitev in delovanje vaše nove sončne elektrarne vrhunske kakovosti, ki jo lahko odlikujejo paneli Luxor Solar, nagrajeni s certifikatom odličnosti »Top Brand PV«. Podjetje Petrol je tudi prejemnik certifikata za ekskluzivno distribucijo in prodajo sončnih panelov Luxor v Sloveniji, zato vam bodo Petrolovi svetovalci v času nakupa in obdobju financiranja nudili vso potrebno strokovno pomoč, ki vključuje zavarovanje, nadzor nad delovanjem sistema ter zanesljivo vzdrževanje. Vse, kar morate storiti, je preveriti, ali je vaša streha primerna za postavitev Petrolove sončne elektrarne.

Kako veste, ali je vaša streha primerna za namestitev sončne elektrarne

Za namestitev sončne elektrarne je potrebna primerna streha. Ustreznost strehe je odvisna od njene površine, naklona in lege. Popolna streha za namestitev sončne elektrarne ima vsaj 30 kvadratnih metrov enotne površine, torej brez frčad ali strešnih oken, njen naklon pa se giblje med 20 in 40
stopinj. Idealno je streha usmerjena na jug, vzhod ali zahod, saj je tako večina strehe ves dan izpostavljena sončnim žarkom. Pod temi pogoji bo sončna elektrarna proizvedla optimalno količino električne energije za vaše potrebe bivanja, vaša naložba pa bo na ta način tudi finančno upravičena. Neustrezna streha lahko namreč količino proizvedene električne energije občutno zmanjša, zato je primernost strehe nadvse pomembna, ko se odločate za nakup sončne elektrarne.

Na tip sončne elektrarne vplivajo tudi zunanje okoliščine

Petrolove sončne elektrarne imajo različne tipe montažnih sistemov, ki se razlikujejo predvsem po svoji moči. Na izbor primernega tipa montažnega sistema glede na vašo hišo in okolico vplivajo različni faktorji:

  • nadmorska višina objekta oz. vaše hiše,
  • višina hiše (višja kot je, višja je končna vrednost obremenitve vetra),
  • naklon strehe,
  • razponi nosilcev, ki tvorijo ostrešje (špirovci, lege in letve),
  • mikrolokacija hiše oziroma kategorija terena po normi Eurocode (bližje kot je hiša središču naselja, nižje so končne obremenitve),
  • višina statike hiše.

Na tip montažnega sistema vpliva tudi obremenitev vetra in snega. Ker se obremenitve razlikujejo glede na lokacijo, bodo montažni sistemi različno robustni. To pomeni, da bosta dve hiši s podobno streho na različnih lokacijah imeli različen tip montažnega sistema. Obremenitev snega je na primer na Jesenicah za kar 244 % višja kot v Murski Soboti, zato mora biti montažni sistem na prvi lokaciji močnejši kot na drugi. V podjetju Petrol zato preverijo vsak montažni sistem za vsako hišo posebej in na ta način zagotavljajo maksimalno varnost sistema.

Kakšne prednosti vam nudi namestitev sončne elektrarne

Namestitev sončne elektrarne vam navkljub nekoliko večji začetni investiciji prinaša velike prihranke na dolgi rok. Lasten vir energije vam namreč omogoča, da postanete bolj neodvisni od nihanja cen energentov na trgu. V času življenjske dobe sončne elektrarne, ki traja najmanj 30 let, boste tako prihranili tudi več tisoč evrov.

Vzemite za primer družino Petrič, ki je kurilno olje zamenjala s toplotno črpalko, električno energijo zanjo in za druge gospodinjske naprave pa bo pridobila s Petrolovo sončno elektrarno. Doslej so Petričevi za kurilno olje in električno energijo v povprečju plačevali 210 evrov na mesec, zdaj pa se je njihova mesečna obveznost začasno nekoliko povišala in bo naslednjih sedem let znašala 246 evrov. Vendar bodo Petričevi po zaključku Petrolovega financiranja še naslednjih 23 let plačevali le še 15 evrov plus ddv na mesec za strošek obračunske moči in prispevka OVE in SPTE. V tridesetih letih bodo Petričevi na ta način prihranili kar 51.500 evrov.

 Ujemite moč sonca s pomočjo ugodnega Petrolovega financiranja

Petrol vam do lastne električne energije pomaga z ugodnim financiranjem brez obresti, brez pologa in do sedem let. Nudijo pa tudi možnost pridobitve nepovratnih sredstev Eko sklada. Obiščite http://www.petrol.si/ soncne-elektrarne, Energetski center Petrol v ljubljanskem BTC-ju, Hala 3, ali pokličite na brezplačno številko 080 22 34 ter si zagotovite lastno sončno elektrarno in dolgoročne prihranke pri električni energiji.

 Kaj pravijo naši zadovoljni kupci

Branko Ducman, zadovoljni lastnik Petrolove sončne elektrarne in ogrevalne toplotne črpalke

Zelo sem bil zadovoljen s celovito rešitvijo, ki mi jo je nudil Petrol ob nakupu sončne elektrarne, saj so poskrbeli za čisto vse, od svetovanja, dostave, montaže in zagona. Zelo priročna se mi zdi tudi aplikacija Solar Edge, s pomočjo katere lahko redno spremljam delovanje sončne elektrarne, tudi v času dopusta. Prav tako sem zadovoljen z delovanjem toplotne črpalke, saj le-ta nemoteno deluje tudi takrat, ko zunaj pritiska hud mraz.

Jože Škerjanc, navdušeni kupec Petrolove sončne elektrarne

Za nakup sončne elektrarne sem se odločil predvsem zato, ker se mi zdi ideja o energetski samozadostnosti naravnost čudovita. Pri računu za električno energijo sem stroške električne energije znižal s 60 EUR na 15 EUR + DDV mesečno. Sončna elektrarna zadostuje tudi za delovanje ogrevalne toplotne črpalke, zato pozimi svoj dom ogrevam praktično brezplačno. Zanimam se tudi za nakup električnega avtomobila, saj želim svoj način življenja čim bolj prilagoditi potrebam po izkoriščanju obnovljivih virov energije.

 

 

Promocijski članek

Zadnje novice

Sorodne vsebine