Vrhovni sodnik Miodrag Đorđević je že pred meseci podal kazensko prijavo na policiji proti mediju Škandal24, sedaj pa se je spravil še na medij Nova24tv, ker smo opozorili na dejstvo, da vrhovni sodnik in oče porednega dečka iz osnovne šole Poljane preganja medije ter to podprli z dokazom, da je policiji prijavil revijo Škandal24. Očitno si daje Đorđević pod vlado Marjana Šarca še več duška in zahteva popolno prepoved svobode medijev, saj zdaj ne bi smeli poročati niti o tem, da je Škandal24 ovadil policistom, prav tako pa tudi glavno in odgovorno urednico medija Marjanco Scheicher, direktorja Novih obzorij, ki ima pod svojim okriljem tudi Šklandal24, Jožeta Biščaka, sedaj pa se je na črnem seznamu sodnika Đorđevića znašel še direktor družbe Nova hiša d.o.o., ki izdaja spletni portal Nova24tv, in odgovorni urednik Nova24tv Boris Tomašič.

 

V članu, ki smo ga objavili januarja 2018, smo razkrili, da je Miodrag Miki Đorđević, vrhovni sodnik, specializiran za civilno in gospodarsko pravo, po naših zanesljivih virih na Policijski postaji Ljubljana Center podal kazensko prijavo zoper revijo Škandal24 zaradi objave članka “Sin vplivnih staršev z nožem v šolo”, ki opisuje zgodbo o učencu šestega razreda Osnovne šole Poljane, ta pa je sin vplivnih staršev. Gre za preverjeno zadevo, ki jo je prvi objavil portal Požareport, hkrati pa so vedenjske težave potrdili tudi na šoli. Zelo nenavadno pa je, da se je Đorđević, ki je mimogrede tudi podpredsednik vrhovnega sodišča, odločil za pregon medijev.

“Deček z nožem ni zgolj utišal vodstva šole, ampak tudi večino medijev, ki o strahu in travmah, ki jih povzroča vrstnikom in njihovim staršem, niso poročali,” je pisalo v Škandalu24. Mladostnik je po poročanju staršev iz pisma v šolo hodil oborožen z nožem in grozil, da bo vse pobil. Groženj se toliko bolj bojijo, ker je z določenimi predmeti že poškodoval učence, ki so morali poiskati nujno medicinsko pomoč, kar se je zgodilo, čeprav ima učenec organizirano spremstvo.

Mati je bila desna roka ministra Klemenčiča

Oba dečkova starša sta vplivna. Poleg očeta, vrhovnega sodnika, je imela v času Cerarjeve vlade pomembno mesto v državni upravi tudi njegova mati Tina Brecelj, ki je opravljala funkcijo državne sekretarke na ministrstvu za pravosodje, pred tem pa je bila strokovna sodelavka na vrhovnem sodišču.

Đorđević je tako policiji ovadil glavno in odgovorno urednico Škandala24 Marjanco Scheicher, direktorja Novih obzorij, ki imajo v svojem naboru medijev tudi Škandal24, Jožeta Biščaka, sedaj pa se je spravil še nad Borisa Tomašiča, odgovornega urednika Nove24tv, ki je kot osumljenec kot direktor Nove hiše d.o.o., ki izdaja spletni portal Nova24tv. Očitno želi Đorđević na vsak način utišati medije, saj omenjenih ne toži odškodninsko, ampak kazensko. Scheicherjevi očita kaznivo dejanje tajnosti postopka, za kar je zagrožena kazen tri leta zaporne kazni:

Kdor objavi osebne podatke mladoletne osebe, ki je udeleženec v sodnem, upravnem ali v kakršnemkoli drugem postopku, ali objavi druge informacije, na podlagi katerih bi bilo mogoče prepoznati njegovo identiteto, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do 3 let.

Očitno je, da gre za politične pritiske in utišanje medijev, ki še edini razkrivamo drugo plat medalje. Skratka, smo edini, ki pišemo resnico, o čeme se lahko prepričate iz dneva v dan. In nihče nas ne bo utišal.

Đorđević pa prav isto kaznivo dejanje očita tudi Borisu Tomašiču:

I. E.