3.8 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Vreme: V zahodni Sloveniji možni močnejši naliv v noči na ponedeljek

V noči na ponedeljek so po navedbah Agencije RS za okolje predvsem v zahodni polovici Slovenije ob nevihtah možni močnejši nalivi, sunki vetra in toča. Danes reke sicer počasi upadajo, a ob nevihtah lahko predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji hitro narastejo hudourniški vodotoki in manjše reke.

Vodnatost rek bo velika v ponedeljek, predvsem zvečer in v noči na torek. Možna so tudi razlivanja. V torek bodo narasle tudi Sava v srednjem in spodnjem toku ter Mura in Drava.

V ponedeljek zvečer bo gladina morja ob slovenski obali povišana, so v poročilu o hidrološkem stanju in napovedi še zapisali v agenciji za okolje.

V ponedeljek spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami

Ponoči bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih se bodo pojavljale plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, ob morju do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na torek. Vmes bodo tudi močnejši nalivi.

Najvišje dnevne temperatura bodo od 20 do 25, na Primorskem in na jugovzhodu do 28 stopinj Celzija.

Opozorilo: Ponoči in v ponedeljek bodo predvsem v zahodni polovici Slovenije ob nevihtah možni močnejši nalivi, sunki vetra in toča.

Obeti: V torek bo večinoma oblačno s krajevnimi padavinami, na jugu tudi nevihtami. V sredo bo na Primorskem deloma sončno, pihala bo šibka do zmerna burja, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem na vzhodu bo občasno še deževalo.

Vremenska slika: Vremenska fronta je dosegla Alpe, nad severno Italijo se poglablja ciklonsko območje. Z jugozahodnikom v višinah k nam doteka precej vlažen in topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo v krajih vzhodno od nas delno jasno in večinoma suho, v krajih severno in zahodno od nas pa bodo krajevne padavine. V sosednjih pokrajinah Italije bodo nastajale tudi močnejše nevihte.

V ponedeljek bo spremenljivo od pretežno oblačno, v krajih zahodno in severno od nas se bodo že zgodaj začele pojavljati nevihte, ki bodo popoldne in zvečer zajele tudi sosednje pokrajine Hrvaške in Madžarske.

Zadnje novice

Sorodne vsebine