5.8 C
Ljubljana
torek, 6 decembra, 2022

(VREME) Ob obilnih padavinah gasilci popoldne posredovali na območju Ajdovščine in Vipave

Piše: C. R., STA

Na območju Ajdovščine in Vipave je v popoldanskih urah zaradi obilnih padavin poplavilo kletne in pritlične prostore več stanovanjskih objektov. Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je poplavljena tudi lokalna cesta v Dupljah in podvoz pod hitro cesto v Vipavi. Na terenu pomagajo gasilci in člani občinskih štabov civilne zaščite.

Gasilci so posredovali v občini Vipava na območju Lož, Vrhpolja in Zemona. O poplavljenih kletnih in pritličnih prostorih stanovanjskih objektov poročajo tudi iz Ajdovščine in vasi Budanje. Gasilci so ogrožene objekte preventivno zavarovali z vrečami peska, iz poplavljenih pa izčrpali vodo.

Na Agenciji RS za okolje so sicer za danes napovedali naraščanje rek v večje delu države. Po napovedih bodo ponoči nekatere reke v zahodni, južni in osrednji Sloveniji dosegle velike pretoke.

Ob močnejših dolgotrajnih nalivih lahko zvečer in v noči na ponedeljek pride do poplavljanja meteornih in razlivanja hudourniških voda predvsem na širšem Primorskem in Notranjskem, v osrednji Sloveniji ter v porečjih Krke in Kolpe. Drugod po državi bo naraščanje rek manj izrazito, vodnatost rek bo ostala povečini srednja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine