11.8 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Vox populi: Na evropskih volitvah najbolje kaže skupni listi SDS in SLS

Na bližnjih evropskih volitvah po anketi Vox populi najbolje kaže skupni listi SDS in SLS z nosilcem liste Milanom Zverom, ki bi jo podprlo 18,9 odstotka volivcev. Sledita listi SD z nosilko Tanjo Fajon (18,1-odstotna podpora) in LMŠ z nosilko Ireno Jovevo (16,9 odstotka glasov).

Sledijo NSi z nosilko liste Ljudmilo Novak (7,6 odstotka), DeSUS z Igorjem Šoltesom (6,8 odstotka) in Levica z Violeto Tomić (5,8 odstotka). SNS z Zmagom Jelinčičem anketa napoveduje petodstotno podporo, SAB z Angeliko Mlinar pa je podporo napovedalo 2,8 odstotka vprašanih. SMC z nosilcem liste Gregorjem Peričem ni prejela glasov anketiranih v majski anketi.

Med drugimi listami so volivci največkrat navedli stranko DOM, in sicer desetkrat, kar po izsledkih ankete predstavlja 1,5-odstotno podporo. Dobra desetina vprašanih (10,7 odstotka) še ni odločena, šest odstotkov pa se jih volitev ne bi udeležilo.

Ob upoštevanju le tistih vprašanih, ki nameravajo oditi na volitve in so navedli, koga bodo obkrožili, bi skupna lista SDS in SLS prejela 22,7 odstotka glasov, SD 21,7 odstotka, LMŠ pa 20,3 odstotka glasov. NSi anketa obeta 9,1 odstotka, DeSUS 8,2 odstotka, Levici 6,9 odstotka, SNS 6 odstotkov, SAB 3,4 odstotka in DOM 1,7 odstotka glasov.

Anketo Vox populi je med 14. in 16. majem za časnika Dnevnik in Večer ter RTV Slovenija na vzorcu 700 oseb izvedla agencija Ninamedia.

Zadnje novice

Sorodne vsebine