10.2 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Vojko Jevševar- kandidat za župana občine Piran

Na letošnjih lokalnih volitvah, se bo za županski položaj v Piranu potegoval tudi član SDS Vojko Jevševar. Kot kandidat za župana Občine Piran je v predvolilni kampanji v kratkih točkah predstavil prioritete in smernice, katere bi  bilo po njegovi oceni potrebno urediti na prostoru občine.

Kot je že poudaril pri kandidaturi za poslanca v državni zbor, je v prvi vrsti za ničelno toleranco korupcije in enkrat za vselej izenačiti oz. enakopravno obravnavati vse občane in občanke v občini. Obljubljan konec prakse prvorazrednih in drugorazrednih prebivalcev Piranske občine! Prisluhniti je potrebno vsem občanom in občankam, v mestu, ruralnem okolju ali na podeželju.

Po njegovem občina Piran močno zaostaja v razvoju za ostalimi primerljivimi kraji v regiji. Turizem, infrastruktura, promet (cestni, morski, zračni), podeželje… Občina in Republika Slovenija izgublja ozemlja, morje, ugled. Turizem kot prednostna panoga je ostal na nivoju preteklih desetletij (golf igrišče, zabaviščni, tematski, vodni parki… )…

Obljublja, da bo prisluhnil občanom in občankam, mladim, starejšim, delovno aktivnim, brezposelnim, bolnim, ljudem s težavami. Meni, da se z dobro voljo in na demokratični način da marsikaj spremeniti!

Kot prednostne naloge v mandatu je izpostavil naslednje:

Napraviti Občino Piran prijaznejšo predvsem občanom in občankam, obiskovalcem in tujcem (učlovečiti redarske službe, komunalne službe, turistično osebje…).

Urediti osnovno infrastrukturo (ceste, dostop hitre ceste do naše občine in naprej, Jernejev kanal, soline, letališče, razsvetljava, krožišča, javni prevozi predvsem v zaledje…

Večja skrb za starostnike – vzpostaviti možnost cenenega prevoza starejših do lokacij kot so bolnišnica Izola, pokopališča, zdravstveni domovi…

Večja skrb za mlade – zaposlitev (možnost bančnih kreditov), dostop do neprofitnih kot tudi tržnih stanovanj za mlade, zabava za mlade (diskoteke, prostori za druženje…), medgeneracijsko sodelovanje in prijaznejša ter gotova prihodnost…

Občani srednjih in najlepših let tudi nimajo perspektive za normalno in sproščeno življenje (kje so »zabavišča«, prostori za druženje, ples… ).

Turistična sezona   v našem prostoru mora trajati 12 mesecev (tematski zabaviščni parki. novi privezi, vodni športi, zabava za vse generacije, nova perspektiva in nova delovna mesta z dodano vrednostjo predvsem za mlade in ustaviti beg možganov v tujino.

Vrniti varnost v prostor in predvsem poskrbeti prvenstveno za občane, občanke, krajane, krajanke vaščane in vaščanke prebivalce Občina Piran.

Vir: SDS

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine