18.5 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga: Iz oddaje je bilo zelo očitno, da je bila zadeva vnaprej domišljena in načrtovana

Po besedah vodje poslanske skupine SMC Janje Sluga v stranki ocenjujejo, da je interpelacija, ki jo proti gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku napoveduje LMŠ, “zgolj politično motivirana”, kar da se kaže tudi v drugih pozivih k odstopu vlade in podobno. LMŠ obžaluje odstop Marjana Šarca s premierskega mesta, še ocenjujejo v stranki.

 

“Ti politični motivi se jasno izražajo tudi v pozivih k interpelaciji celotne vlade, k odstopu vlade in celo k predčasnim volitvam,” je Sluga dejala v izjavi pred državnim zborom.

Ostro se je odzvala na četrtkove navedbe v oddaji Tarča na Televiziji Slovenija o domnevnem vmešavanju predstavnikov ministrstva za gospodarstvo v posel z družbo Geneplanet za dobavo mask in respiratorjev ter pritiskih politikov za posle nekaterih manjših podjetij.

Sluga je poudarila, da v oddaji ni bilo podanih nikakršnih novih dejstev. “Bile so pavšalne navedbe, pavšalne izjave, brez vsakršnih dokazov. Ocenjujemo, da gre za komplot vsaj dveh akterjev,” je navedla in s prstom pokazala na zdaj že nekdanjega direktorja zavoda za blagovne rezerve Antona Zakrajška in njegovega namestnika Ivana Galeta.

“Iz oddaje je bilo zelo očitno, da je bila zadeva vnaprej domišljena in načrtovana,” je dejala Sluga. Izpostavila je tudi spornost snemanja in predvajanja telefonskega pogovora med Zakrajškom in Počivalškom, kar da “je tudi kaznivo dejanje”.

“Način, kako so bila dejstva včeraj predstavljena, je pa takšen, da v bistvu lahko vsakdo zrežira stvari po svoje. Verjamem, da bo minister Počivalšek predložil pisne dokaze, ki jih v četrtek nismo videli, da so zadeve drugačne,” je povedala. V stranki po njenih besedah obžalujejo, da se kritični trenutki izkoriščajo za linčanje tistih, ki se trudijo za napolnitev skladišč z zaščitno opremo, potrebno za zaščito pred novim koronavirusom.

Prvak LMŠ Marjan Šarec je vložitev interpelacije zoper Počivalška sicer napovedal v četrtek, danes pa je vodja poslanske skupine Brane Golubović dejal, da sta možni tudi interpelacija vlade ali konstruktivna nezaupnica. K odstopu vlade in predčasnim volitvam pa je v četrtek na Tarči pozval prvak SD Dejan Židan.

Počivalšek je danes ostro zavrnil očitke o lobiranju in pritiskih za izbiro posameznih dobaviteljev opreme. Kot je dejal, je pogodbe podpisoval zavod za blagovne rezerve, ministrstvo za gospodarstvo pa je zavod priganjalo k hitrejši realizaciji že podpisanih pogodb.

Zadnje novice

Sorodne vsebine