18.3 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Voditeljica POP TV popadljivo nad ministra Aleša Hojsa

Kdor si je ogledal sredina osrednja poročila 24UR, se ni mogel načuditi nad popadljivostjo Petre Kerčmar, ki jo je ta v stilu Uroša Slaka pokazala, ko je v studiu skupaj s sovoditeljem Janijem Muhičem gostila ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa. Očitno je, da skakanje v besedo in podtikanje izjav, ki nikoli niso bile izrečene, le ni predstavljalo dobrega recepta za očrnitev ministra, saj je ta od začetka do konca mirno in zbrano odgovarjal na vsa vprašanja. 

 

Ko je Kerčmarjeva povprašala Hojsa, če bo sprejel ponujeni odstop, je ta odgovoril: “Najverjetneje da. Želim se samo prepričati, kako in na kakšen način je ravnala policija. Verjamem, da je ravnala korektno, tako kot z vsemi državljani. Pričakujem pa, da glede na to, da je to tako udaren prispevek v vaši najpomembnejši emisiji, da bo to postal standard tudi v prihodnje. Mi imamo primere, ki jih verjetno dobro poznate, ko so se župani vinjeni izogibali in bežali pred policijo. Torej tega gospod Breznik ni storil. Kot vem, je ravnal tako, kot ga je usmerjala policija. Nimam tukaj kaj očitati,” je povedal Hojs in dodal, da je razočaran, da se je to zgodilo. Breznik je bil namreč po besedah Hojsa izjemen sodelavec, delal je po 16 ur na dan. “Kot vidite, je tudi sam pojasnil, kako je do tega prišlo. Torej, urejal je sponzorske in donatorske stvari za Karitas in Rdeči kriz, tako da iz tega vidika  moram reči, da mi je žal.”

Kerčmarjeva, ki je Hojsa želela prekiniti že med odgovorom na prvo vprašanje, je pristavila, da je odstop sicer edina prava poteza, nato pa nadaljevala s podtikanjem izjave, kako naj bi tekom dne vendarle govoril, kako odstop Breznika sploh ni potreben. “Vendarle, kar se je čez dan dogajalo, ko smo govorili najprej z gospodom Breznikom, je ta dejal zakaj bi vendar odstopil, potem smo govorili z vami in ste dejali ni toliko kršitev, da bi zahtevali razrešitev. Pred pol ure pa popoln preobrat. Torej ali je prišel vmes kakšen klic, ali ste nenazadnje ugotovili, da gre za prevelike politične posledice,” je Kerčmarjeva v vprašanje nanizala Hojsu.

VEČ TUKAJ. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine