12.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Vlada še dodatno dvignila dodatek za rojstvo otroka

Piše: Portal-OS

Vlada je ponovno presenetila. Vsem otrokom, ki so se rodili od 1.januarja 2020 in še v roku enega leta po zaključku epidemije, namenja kar 850 evrov.

Do sedaj je veljalo, da se za rojstvo otroka dobi pomoč v višini 286,72 evrov, kar je vlada v petek dvignila na 350 evrov. Prav tako vsem staršem ob rojstvu otroka pripada enkratni dodatek, ki ga je vlada sprejela v enem od protikoronskih paketov in sicer v višini 500 evrov.

Torej je vsak novorojenček deležen pomoči v skupni višini 850 evrov. Vlada nam s tem jasno sporoča, kakšna je vladna politika in da je med njenimi prioritetami dvig rodnosti v Sloveniji ter izboljšati demografsko podobo države. Jasno pa nam je ob prvi obletnici vladanja tudi sporočila, v kateri smeri gredo ukrepi in kaj je zares pomembno.

Dvig rodnosti bi moral biti cilj vseh evropskih držav, saj se populacija na stari celini manjša iz leta v leto. Uredništvo istočasno tudi čestita vsem novopečenim mamam in očkom ob srečnem dogodku, kot tudi vsem tistim, ki naraščaj pričakujete.

Zadnje novice

Sorodne vsebine