31.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Vlada prerazporedila sredstva državnega proračuna

Piše: C. R.

Vlada je med drugim znotraj finančnega načrta Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prerazporedila 6,6 milijona evrov za transfere brezposelnim, kjer ni zagotovljeno dovolj sredstev za izplačila v septembru 2022.

Ministrstvu za zdravje je vlada iz splošne proračunske rezervacije razporedila dobrih pet milijonov evrov. Sredstva bodo namenjena za plačilo zahtevkov, ki se nanašajo na izvajanje covid ukrepov (dobava cepiv, podaljšana obravnava pacientov, naloge duševnega zdravja, distribucija cepiv.

Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je vlada iz splošne proračunske rezervacije razporedila 2,3 milijona evrov za pokritje covid-19 ukrepov. Sredstva bodo namenjena 89 izvajalcem socialnovarstvene storitve institucionalnega varstva.

Vlada je Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport iz splošne proračunske rezervacije razporedila 1,5 milijona evrov za financiranje zaščitne opreme in dezinfekcije prostorov izvajalcem storitev na področju vzgoje in izobraževanja ter znanosti.

Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je vlada iz splošne proračunske rezervacije razporedila skoraj 1,4 milijona evrov za izplačilo dodatka zaposlenim, ki delajo v sivih in rdečih conah pri izvajalcih v socialnovarstvenih zavodih, ki delajo z uporabnikom obolelim za covid-19. Sredstva se zagotovijo 125 izvajalcem storitev za 13.790 zaposlenih, ki so prejeli dodatek za 533.592,72 ur dela v sivi oziroma rdeči coni oziroma z obolelimi.

Vir: Ministrstvo za finance

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine