28.5 C
Ljubljana
torek, 16 julija, 2024

Vlada krajša čas omejitve gibanja: odslej to velja za čas med 22. uro zvečer in 5. uro zjutraj

Piše: C.R.

Vlada je po informacijah STA odločila, da bo poslej nočna omejitev gibanja trajala od 22. do 5. ure. Seja vlade, na kateri so odločali o protikoronskim omejitvenih ukrepih je že končana. Podrobnosti o ukrepih naj bi sporočili kmalu.

Nočna omejitev gibanja od 21. do 6. ure zjutraj je stopila v veljavo 20. oktobra lani. Medtem ko mu del javnosti ni naklonjen, pa so na vladni strani doslej poudarjali, da bo omejitev sproščena, ko bodo to dopuščale epidemiološke razmere.

Vlada je že pred dvema tednoma na predlog ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa odločala o tem, da bi skrajšali nočno omejitev gibanja. A so takrat z vladnega urada za komuniciranje sporočili, da strokovna skupina za covid-19 zaradi obsega epidemije ni sledila Hojsovemu predlogu, da pa bodo o tem znova odločali v naslednjih 14 dneh.

Hojs je v torek za STA pojasnil, da predloga ne bo podal ponovno “saj je bil dogovor, da bo svetovalna skupina ta teden sama ponovno preučila njegov predlog oziroma se morda odločila celo za večje sproščanje”.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar je sicer prejšnji teden za Mladino dejala, da se za skrajšanje omejitve niso odločili, ker “smo menili, da ena ura ne bi bistveno spremenila ničesar”. Ob tem je napovedala, da bodo predlagali popolno ukinitev omejitve gibanja ponoči, če bo epidemiološko stanje dovolj dobro.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine