23.9 C
Ljubljana
torek, 16 julija, 2024

Vlada je za generalnega direktorja Finančne uprave imenovala mag. Ivana Simiča

Piše: L. K. F.

Vlada je včeraj mag. Ivana Simiča imenovala za generalnega direktorja Finančne uprave, in sicer za dobo petih let, od 18. 11. 2021 do najdlje 17. 11. 2026, z možnostjo ponovnega imenovanja. Mag. Simič je kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja vodil Finančno upravo od junija letos.

Ministrstvo za finance je 25. avgusta 2021 na spletnem portalu GOV.SI objavilo posebni javni natečaj za položaj generalnega direktorja Finančne uprave Republike Slovenije. Posebna natečajna komisija je ministra za finance obvestila o primernem kandidatu za položaj generalnega direktorja. Skladno z navedenim je minister vladi predlagal mag. Ivana Simiča za generalnega direktorja Finančne uprave Republike Slovenije.

Mag. Ivan Simič je končal Pravno fakulteto v Ljubljani in magistrski študij davčnega prava na Pravni fakulteti v Mariboru. Je davčni svetovalec, predavatelj, avtor in soavtor knjig in priročnikov o davkih, nekdanji direktor slovenske in srbske davčne uprave. V letih 2006 – 2019 je bil, po izboru uporabnikov spletnega portala Tax-Fin-Lex, dvanajstkrat izbran za najuglednejšega davčnega strokovnjaka v Sloveniji. Leta 2013 je bil v organizaciji Evropskega združenja manager iz Sarajeva, izbran za najuglednejšega davčnega strokovnjaka v jugovzhodni Evropi za izjemen prispevek pri uvajanju pozitivnih sprememb v davčnih sistemih Slovenije in Srbije.

Vir: Vlada RS

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine