6.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Višje sodišče v Mariboru zavrnilo pritožbo organizatorja volilne kampanje mariborskega župana Fištravca

Višje sodišče v Mariboru je kot neutemeljeno zavrnilo pritožbo organizatorja volilne kampanje mariborskega župana Andreja Fištravca pred štirimi leti na sodbo, po kateri je bil zaradi napak v poročilu o volilni kampanji pogojno obsojen na pol leta s preizkusno dobo enega leta, je v Spletnem časopisu, ki ga danes povzema Večer, objavil Peter Jančič.

 

Mariborsko okrajno sodišče je Darka Berliča, ki je bil vodja Fištravčeve županske volilne kampanje in vodja kampanje Liste župana Andreja Fištravca za mestni svet leta 2014, januarja spoznalo za krivega, ker v poročilo o volilni kampanji ni vpisal prispevka v višini 2000 evrov, ki ga je za oglaševanje Radiu City nakazala družba Astraea, je januarja poročal mariborski Večer. Prav tako je v istem poročilu po navedbah časnika zamolčal del neplačanih obveznosti, saj dolg do Europlakata ni znašal dobrih 15.000 evrov, pač pa nekaj čez 30.000 evrov.

Sporno poročilo o županski volilni kampanji je sicer leta 2015 oštelo tudi računsko sodišče in mu dalo negativno oceno. Berlič se je branil, da je kampanjo vodil amatersko, kot pomoč županu, in da ni imel izkušenj.

Pozneje je sicer povedal, da je bil vodja Fištravčeve volilne kampanje že na predčasnih županskih volitvah leta 2013 in je torej imel nekaj izkušenj, a da so bila pravila igre takrat drugačna. Glede spornega prispevka družbe Astraea se je branil, da ga je enostavno spregledal, preostalih 15.000 evrov dolga do Europlakata pa naj bi navedel v poročilu o kampanji za Listo župana Andreja Fištravca.

Zadnje novice

Sorodne vsebine