10.8 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Višek domišljavosti: Židan bi Janši delil nasvete!

Potem ko je Židanovo SD prizadela košarica Mateja Tonina iz NSi in je začela zasilni izhod iskati v povezovanju z Levico, je v stranki zavladalo škodoželjno zadovoljstvo, ko je zmagovalec državnozborskih volitev Janez Janša predsedniku republike Borutu Pahorju sporočil, da ugotavlja, da v DZ zaenkrat ne obstaja potrebna večina za oblikovanje stabilne Vlade RS za mandat 2018-2022. “Povezovalni” Židan seveda ni izpustil priložnosti, da javno poda oceno, da v pismu zapiše o priznanju Janše, da je doživel poraz, ob tem, da mu kljub 25 poslankam in poslancem ni uspelo zagotoviti zadostne podpore ostalih poslancev, da postane mandatar za sestavo vlade. “Mislim, da Janša s stranko SDS danes žanje tisto, kar je sejal v preteklih letih svojega delovanja,” je še povedal Židan in ob tem “pozabil” dodati, da tudi Marjan Šarec na njegovo žalost podpore nima.

Po “strokovnem” prepričanju Židana način delovanja z žalitvami in napadi na politične konkurente “enostavno ne daje rezultatov”. Pri tem pa dodaja, da od Janše pričakuje, da njegovega mnenja ne vidi kot napad, temveč kot priložnost za spremembo delovanja stranke SDS v spoštovanju drugih in njihovih drugačnih mnenj. Ob takšnem komentarju se lahko človek samo zasmeji, njegov opis stranke SDS pravzaprav opisuje stranko SD, ki je vseskozi izključevalna.

 

Židan verjame v tiste, ki v srcu mislijo enako kot on

Po tem, ko je Janša vsem strankam poslal vabilo na pogajanja glede usklajevanja koalicijske pogodbe, je Židanova SD pokazala svojo pravo naravo. Židan je namreč zavrnil povabilo na pogajanja, ker oblast za vsako ceno naj ne bi predstavljala cilja Socialnih demokratov. “Vizijo samozavestne Slovenije bomo uresničevali, za napredno Slovenijo bomo delovali in za dostojno življenje vseh ljudi se bomo še naprej borili, bodisi kot opozicijska ali pa kot vladna stranka, vendar le s tistimi, ki v resnici dobro mislijo in tako tudi delujejo,” je zapisal Židan, ob tem pa Janši svetoval, da upa, da bo ta v prihodnosti model političnega delovanja prepoznal tudi v sprejemanju različnosti, svobodomiselnosti, odprtosti in naprednosti. Za tajkunsko levico to v prevodu pomeni, da bo sama naredila vse, tudi če se bo zato primorana povezati z Levico, da le doseže neomejeno oblast tistih, ki v “srcu dobro mislijo”.

Foto: STA

Janša se je na “strokoven” komentar že odzval in se “globoko opravičil”
Janša se je preko družabnega omrežja Twitter že odzval na Židanov komentar z naslednjimi besedami: “Židanu se globoko opravičujem, ker smo ga v preteklih letih po krivem sodili in zapirali, njegovim otrokom nasilno jemali očeta, njegovi stranki ukradli volitve, mu protiustavno jemali mandat in mu celo zapravili Teran.” Sicer pa so se na Židanov komentar odzvali tudi številni uporabniki Twitterja, ki se niso mogli načuditi njegovim “veleumom”. Eden izmed komentatorjev je Židanu nalil čistega vina in izpostavil, da Janša res žanje – in to uspehe! “Drugače mu ne bi ljudje namenili 222.042 glasov! Naj spomnim straniščnega debeluha, da so v stranki SDS prejeli le 88.524 glasov. Kdo torej žanje uspehe?”

Židan je izpostavil “velik napor Socialnih demokratov tekom koalicijskih pogajanj, tudi zavoljo kompromisov, z željo, da državljankam in državljanom pokažejo, da je možno imeti vlado, ki ni enobarvna, da se znajo pogovarjati tudi izven ideoloških okopov”. Ob tem pa je dodal, da bi si vsi za naše državljanke in državljane želeli najboljše, sam osebno, da imajo vsi najmanj 2.000 evrov neto plače, upokojenci najmanj 1.200 evrov pokojnine. Kot lahko vidimo, je v stranki SD želja veliko, druga pa je pesem, ko je potrebno priti do realizacije. Zapravljeni teran pri tem predstavlja dober primer.

Rezultat na volitvah, ki ga stranka doseže, prikazuje merilo njene uspešnosti v preteklem mandatu. Glede na to, da je stranka SD osvojila 10 mandatov, SDS pa kar 25, je tukaj težko trditi, da Janševa SDS ne žanje uspeha. Tajkunska levica pač ne more brez blatenja Janše, saj ji ta predstavlja hudo eksistenčno grožnjo za privilegije, s tem pa oviro za realizacijo neomejene oblasti. Na njihovo žalost pa je težko v javnosti blatiti nekoga, ki premore državniško držo, četudi jim pri tem pomaga celoten mainstream medijski ustroj. Politiki konec koncev vladajo v imenu ljudstva, ki ima – sodeč po rezultatih na volitvah – dovolj praznih besed in nenehnega sprenevedanja.

H. M.

Zadnje novice

Sorodne vsebine