18.3 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

(VIDEO) Žan Mahnič mirno odgovarja vidno razburjeni Bobnarjevi, ki očitno meni, da lahko na policiji tolmačijo in uporabijo zakon, tako kot čisto vsak državljan v tej državi?!

Ko je naš raziskovalni novinar Luka Svetina generalno direktorico policije Tatjano Bobnar povprašal, kakšna je zakonska podlaga za presojo, kakšne so pristojnosti Knovsa pri nadzoru nad NPU-jem, je ta odgovorila: “Zakonska določba tega zakona je na srečo tako jasno zapisana, da je nam, ki smo nadzorovana služba, kot tudi nadzorovancem lahko popolnoma jasno, kakšne so njihove zakonske pristojnosti in popolnoma jasno, da so nadzorovani ukrepi varnostne službe, prikriti preiskovalni ukrepi in so konkretno našteti členi iz zakona o kazenskem postopku.” Ko ji je Svetina na zmedeno podan odgovor dal vedeti, da nekateri ustavni pravniki pravijo, da to ni njihovo pooblastilo, je odgovorila: “Mi seveda lahko tolmačimo in uporabimo zakon, tako kot pravzaprav čisto vsak državljan v tej državi, in imamo seveda tudi jasno pravico kot nadzorovana varnostna služba.”

 

Potem, ko so NPU obiskali trije člani Knovsa, poleg Žana Mahniča še Zvonko Černač (SDS) in Branko Simonovič (DeSUS), je Bobnarjeva blokirala del preiskave, zato sumov zlorabe obveščevalnih in varnostnih služb s strani predsednika vlade Marjana Šarca in njegovega državnega sekretarja Damirja Črnčeca “z namenom vplivanja, groženj in tudi izsiljevanja poslancev in vodstev strank bodoče potencialne koalicije” ni bilo mogoče ne potrditi ne ovreči.

Bobnarjeva se je odzvala na izjavo Mahniča, ki je po včerajšnjem nadzoru Knovsa povedal, da so želeli pregledati, kdo od zaposlenih je morebiti v zadnjih dneh oziroma tednih pregledoval evidence določenih poslancev oziroma politikov, pri čemer je še posebej izpostavil, da Bobnarjeva tega ni želela omogočiti. Generalno direktorica policije je uvodoma  povedala, da Slovenska policija ni in ne bo podaljšana roka politike. “Smo strokovna služba, ki v tej državi zagotavlja varnost ljudem. Služimo ljudem in ne interesom politike. Zato javno sporočam, da naj se gredo politične kampanje z argumenti, ne pa z izmišljenimi zgodbami na račun slovenske policije in z žuganjem in s pritiski njenemu vodstvu.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine